Meny Stäng

Ostsee camping – och avslutningsfest med gänget

Vi har, tillsammans med elva andra husbilar, stått tre nätter på Ostsee camping i Zierow utanför Wismar vid den tyska Östersjökusten. Idag tänkte vi berätta lite om campingen – och så blir det ett gäng bilder från middagen och festen den sista kvällen med gänget.

Ostsee camping

Ostsee camping i Zierow är en riktigt stor camping som ligger fint vid en lång sandstrand. Här finns fräscha servicehus, en liten campingbutik och två trevliga restauranger (en inne på området och en utanför). Precis utanför entrén går en buss till Wismar centrum (några enstaka gånger per dag). Det finns också cyklar och elcyklar att hyra, och man kan förstås också ta taxi.

Om man ska klaga på något är det kanske att man får betala för WiFi (5 euro per dag eller 10 euro för en vecka) samt … att regnet öste ner. Summa summarum: fin och välskött camping! Kika gärna också på campingens webbsida (på tyska).

På Ostsee camping vid Östersjökusten i Tyskland

På Ostsee camping vid Östersjökusten i Tyskland

Strand Tyskland

Ena änden av den långa stranden på Ostsee camping

Flyga drönare

Herrarna roar sig med att flyga drönare …

Ostsee camping drönarfoto

… och vips så kan vi se hela campingen uppifrån!

Knytis – och att “flyga in en kock”

Den sista kvällen tillsammans bestämde vi oss för att duka upp långbord på campingen. Alla dukade upp vad de själva ville äta, och det blev allt från grillat kött eller sallad till färsk eller rökt fisk från fiskhandlarna i Wismars hamn.

Själva skojade vi om att vi “flugit in en kock från Sverige”, och det var faktiskt nästan sant. Vår kompis Christinas man Måns kunde inte åka med ner i husbilarna eftersom han var tvungen att jobba och flög därför in efter oss andra. Och han råkar faktiskt vara kock. Han lagade mat också åt mig och Peter och Peters bror och hans fru, så vi hade riktig tur!

Camping Ostsee

Micke assisterar Måns i campingköket

Campingmåltid

Campingmåltid med halstrad rökt lax, halstrade rökta räkor, lättgrillade grönsaker, ris och hemlagad aioli

Sista kvällen med gänget

Vi hade en hel del otur med vädret i Wismar, men när det var dags att duka upp till långbord sken solen äntligen upp. Det blev sååå trevligt! Den ena efter den andra ställde sig upp och sjöng allt från snapsvisor till fäbodsånger – eller berättade dråpliga historier eller läste upp en rolig text ur en bok.

Vi hade nog kunnat sitta kvar hur länge som helst, om det inte var för att himlen plötsligt öppnade sig och regnet formligen öste ner över oss. Men vem ger upp för det? Vi trängde ihop oss under markiserna och fortsatte den trevliga kvällen. Stort TACK till alla underbara människor som hängde med och förgyllde denna resa!

Freedomtravel Wismarresa

Vi har dukat upp långbord på campingen!

Vårt långbord fotat med drönaren

Vårt långbord fotat med drönaren

Camping fest

Vi lät inte regnet stoppa oss – fest under markiserna!