Meny Stäng

Ostsee camping i norra Tyskland – och fest med gänget

Vi har, tillsammans med elva andra husbilar, stått tre nätter på Ostsee camping i Zierow utanför Wismar vid den tyska Östersjökusten. Idag tänkte vi berätta lite om campingen – och så blir det ett gäng bilder från middagen och festen den sista kvällen med gänget.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ostsee camping

Ostsee camping i Zierow är en riktigt stor camping som ligger fint vid en lång sandstrand. Här finns fräscha servicehus, en liten campingbutik och två trevliga restauranger (en inne på området och en utanför). Precis utanför entrén går en buss till Wismar centrum (några enstaka gånger per dag). Det finns också cyklar och elcyklar att hyra, och man kan förstås också ta taxi eller den egna bilen eller husbilen.

Om man ska klaga på något är det kanske att man får betala för WiFi (5 euro per dag eller 10 euro för en vecka) samt … att regnet öste ner. Summa summarum: fin och välskött camping! Kika gärna också på campingens webbsida (på tyska).

På Ostsee camping vid Östersjökusten i Tyskland
På Ostsee camping vid Östersjökusten i Tyskland
Strand Tyskland
Ena änden av den långa stranden på Ostsee camping
Flyga drönare
Herrarna roar sig med att flyga drönare …
Ostsee camping drönarfoto
… och vips så kan vi se hela campingen uppifrån!

Service på Ostsee camping

På campingen finns en restaurang där man till exempel kan beställa olika sorters schnitzel, ett fint utegym, friskvård, möjlighet att boka privat badrum, särskilda badrum för både barn och hundar, ett litet område med tama djur samt bowling (eller egentligen “kegel”, som är en tysk variant av bowling). Det finns också stugor, för den som inte reser med husbil eller husvagn.

Barnens badrum på Ostsee camping
Kegel på Ostsee camping

Knytis – och att ”flyga in en kock”

Den sista kvällen tillsammans bestämde vi oss för att duka upp långbord på campingen. Alla dukade upp vad de själva ville äta, och det blev allt från grillat kött eller sallad till färsk eller rökt fisk från fiskhandlarna i Wismars hamn.

Själva skojade vi om att vi ”flugit in en kock från Sverige”, och det var faktiskt nästan sant. Vår kompis Christinas man Måns kunde inte åka med ner i husbilarna eftersom han var tvungen att jobba och flög därför in efter oss andra. Och han råkar faktiskt vara kock. Han lagade mat också åt mig och Peter och Peters bror och hans fru, så vi hade riktig tur!

Camping Ostsee
Micke assisterar Måns i campingköket
Campingmåltid
Campingmåltid med halstrad rökt lax, halstrade rökta räkor, lättgrillade grönsaker, ris och hemlagad aioli

Sista kvällen med gänget

Vi hade en hel del otur med vädret i Wismar, men när det var dags att duka upp till långbord sken solen äntligen upp. Det blev sååå trevligt! Den ena efter den andra ställde sig upp och sjöng allt från snapsvisor till fäbodsånger – eller berättade dråpliga historier eller läste upp en rolig text ur en bok.

Vi hade nog kunnat sitta kvar hur länge som helst, om det inte var för att himlen plötsligt öppnade sig och regnet formligen öste ner över oss. Men vem ger upp för det? Vi trängde ihop oss under markiserna och fortsatte den trevliga kvällen. Stort TACK till alla underbara människor som hängde med och förgyllde denna resa!

Freedomtravel Wismarresa
Vi har dukat upp långbord på campingen!
Vårt långbord fotat med drönaren
Vårt långbord fotat med drönaren
Camping fest
Vi lät inte regnet stoppa oss – fest under markiserna!
Alla våra bästa tips om Tyskland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev