Meny Stäng

Timmendorfer strand – vacker sandstrand i Tyskland

I samarbete med Schleswig-Holstein

Om du vill uppleva en vacker sandstrand i Tyskland kan du resa till Timmendorfer strand, som ligger vid Östersjökusten. Här hittar du också vackra hus, livliga restauranggator och en lång pir.

Sandstrand i Tyskland

När vi igår beskrev platsen vi befinner oss på var det många som gissade på Rügen, eller möjligtvis någon plats i närheten av Rügen. Inte konstigt kanske! Vi skulle gärna besöka Rügen vid tillfälle, men som du kanske märkt så älskar vi också att leta upp de där små smultronställena som många kanske inte känner till. Den här gången har vi fått hjälp av vår samarbetspartner, regionen Schleswig-Holstein, att hitta till Timmendorfer Strand!

Vi körde från Rostock till Timmendorfer Strand, ca 1,5 timmes körning

Strand Östersjön Tyskland

Härlig sandstrand i Tyskland! (Relativt tidigt på morgonen/förmiddagen)

Timmendorfer strand

Timmendorfer Strand är inte bara en strand, utan också en stad som ligger i  Schleswig-Holstein i norra Tyskland, drygt två mil norr om Lübeck. Trots att staden kanske är lite okänd i Sverige är detta en mycket populär badort i Tyskland.

Semesterort Tyskland

En populär semesterort i Tyskland

Turistbyrån ligger i ett vackert hus

I Timmendorfer Strand hittar man en lång vacker sandstrand med finkornig mjuk sand. Längs hela stranden finns möjlighet att hyra de karakteristiska “strandkorgarna”, och i den mest centrala delen av stranden finns en lång pir. Precis ovanför stranden finns en fin strandpromenad. Bra att veta är att man måste betala ”kurtaxe” (en slags lokal turistskatt) om man vill vistas på stranden på dagtid – för närvarande 3 euro per dag.

Pir Timmendorfer strand

Piren vid Timmendorfer strand

På piren i Timmendorfer Strand

På piren i Timmendorfer Strand

En lugn semesterstad

Timmendorfer Strand utstrålar lugn och en avslappnad atmosfär. Det är oerhört välstädat, med prydliga parker och moderna butiksgator. Här finns också gott om restauranger och caféer, med trevliga inbjudande uteserveringar. Framför allt verkar orten locka en lite mer mogen publik, även om man förstås också ser några barnfamiljer här. Att komma hit kändes lite som att komma till en kurort. Allt är rent och städat, och allt sker i ett behagligt tempo.

Tyskland östersjökusten

De klassiska “strandkorgarna” syns överallt

Det finns många restauranger och caféer att välja på

Norra Tyskland

Mysiga uteserveringar i varje gathörn

Tyskland semesterort

Väldigt tyskt! (Men med en svensk flagga utanför)

Ställplats i Timmendorfer strand

Vogelpark ställplats ligger 2-3 kilometer från de mest centrala delarna av Timmendorfer Strand. Det kostar 10 euro att stå här över natten, vilket man betalar i en automat. Om man vill ha el betalar man också det i en automat. Vi har ju nyss kommit till Tyskland, och det var rena turen att vi precis hade 10 euro på oss i mynt. El klarade vi oss utan. Man är så van från Sverige att använda kort till allt, men här behöver man kontanter (och mynt!). Ställplatsen är för övrigt utmärkt och det finns också möjlighet att tömma tankar och tvätta bilen.

Vogelpark ställplats

Freedom på Vogelpark ställplats

Precis nedanför ställplatsen finns en liten hamn, varifrån man kan ta olika båtturer. Man kan också gå ner till stranden eller till fågelparken i närheten. Vill man ta sig in till stan kan man cykla, ta lokalbuss eller ta med sig husbilen och parkera i stan över dagen.

Detta var en riktigt bra start på vår Europa-resa. Nu har vi rullat vidare!

Vogelpark

Detta inlägg är skrivet i samarbete med regionen Schleswig-Holstein. Texterna, bilderna och åsikterna är som vanligt våra egna.