Meny Stäng

Med färja till Tyskland – framme vid kusten

Annons

Igår morse lämnade vi Trelleborg och Sverige och rullade ombord på en färja till Tyskland, närmare bestämt till Rostock. Nu har vi tagit oss vidare till en trevlig stad vid en vacker strand, vid Tysklands Östersjökust.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Med färja till Tyskland

Vi åkte med StenaLine från Trelleborg till Rostock, en rutt som vi tagit flera gånger förut, också i andra riktningen. Det är ett smidigt och pålitligt sätt att ta sig över till Tyskland, om än lite halvtråkigt.

Färjan tar sex timmar och det finns en Taxfree-butik ombord och en restaurang som fyller syftet att göra en mätt. Så mycket mer spännande blir det inte. Eller jo, det finns faktiskt WiFi också, även om det fungerar ganska långsamt. Nu hade vi tur med fantastiskt väder, så vi kunde sitta ute på däck och njuta av solen.

StenaLine
Vi kör ombord på StenaLine i Trelleborg
Med färja till Tyskland - Färja StenaLine
Med färja till Tyskland – här lämnar vi Trelleborg

Framme i Rostock

Till slut kunde vi rulla av i Rostock! Hamnen i Rostock är gigantisk och fylld med enorma kranar och stora fartyg. Att backa in i rätt “parkeringsficka” tar en liten stund … För övrigt verkar den här hamnen, av någon oförklarlig anledning, vara omåttligt populär bland svanar.

Rostock hamn
Vi kör in i Rostock hamn, med “rumpan” först

Vårt allra första mål var taxfree-butiken Bordershop, som ligger precis när man rullat av färjan. Här är priserna bra och vi passade på att bunkra lite öl och vin inför resan.

Bordershop
Peter botaniserar i Bordershop i Rostock

Till kusten i norra Tyskland

När vi hade handlat och tankat kunde vi äntligen börja köra mot vår första destination! Vi körde genom ett soligt landskap och efter ungefär drygt en och en halv timme kom vi fram. Vart då undrar du kanske? Det berättar vi mer om imorgon!

Tyska vägar
På tyska vägar

Så länge kan vi avslöja att detta är en trevlig semesterort med stora vackra villor, gott om restauranger och en lång fin sandstrand med en pir. Någon kilometer från centrum har vi hittat till en ställplats för husbilar. Någon som kan gissa var vi är?

Norra Tyskland
Här är vi nu!
Alla våra bästa tips om Tyskland. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev