Meny Stäng

Vilka färjor går från Sverige till Tyskland? – 5 alternativ

Annons

Vilka färjor går från Sverige till Tyskland? Vi har rest många gånger från Sverige till Tyskland och här listar vi några olika färjeöverfarter som går direkt från Sverige till Tyskland, samt några andra möjliga resrutter.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vilka färjor går från Sverige till Tyskland?

Det går flera olika färjor från Sverige till Tyskland, med flera olika rederier. Färjeöverfarterna avgår från olika städer i Sverige och ankommer till olika städer i Tyskland. Här har vi listat några alternativ. Vilken färja till Tyskland du vill välja kan bero på varifrån du åker, vart du ska och en del andra faktorer.

1. Göteborg – Kiel

Stena Line kör från Göteborg till Kiel, och är den färja som tar längst tid. Å andra sidan är detta kanske den allra trevligaste färjan för den som vill njuta av en mysig färjeresa med god mat, barhäng och kanske en lyxig hytt.

  • Rederi: Stena Line
  • Restid: Cirka 13 timmar
  • Att se och göra i och runt ankomstdestinationen: Hamnstaden Kiel, vikingamuseet Haithabu, Husum och Sankt Peter-Ording vid Nordsjökusten, Bad Segeberg och storstaden Hamburg.
Vilka färjor går från Sverige till Tyskland? - Bro Göteborg

2. Trelleborg – Rostock

Både Stena Line och TT-Line trafikerar rutten Trelleborg – Rostock. Det här är en rutt som passar bland annat om du vill ta dig ner mot Berlin eller vidare söderut.

  • Rederi: Stena Line eller TT-Line
  • Restid: Cirka 6,5 timmar
  • Att se och göra i och runt ankomstdestinationen: Den historiska staden Wismar, Schwerins slott, den fina staden Waren och storstaden Berlin.
Vilka färjor går från Sverige till Tyskland? - Stena Line färja

3. Trelleborg – Travemünde

Sträckan mellan Trelleborg och Travemünde trafikeras av TT-Line. Detta är ytterligare ett alternativ från Trelleborg, om man hellre vill ankomma till Travemünde.

  • Rederi: TT-Line
  • Restid: Cirka 7,5 timme
  • Att se och göra i och runt ankomstdestinationen: Unescostaden Lübeck, badorten Timmendorfer strand, den historiskt intressandra staden Wismar, Schwerins slott och storstaden Hamburg.
Akka på väg till Travemünde, pressbild

4. Trelleborg – Sassnitz

FRS Baltic, som trafikerar sträckan Trelleborg – Sassnitz, erbjuder den absolut snabbaste överfarten mellan Sverige och Tyskland. Katamaranen ”Skåne Jet” håller hög hastighet över Östersjön, och om du hinner med det så finns det också restauranger där du kan äta.

  • Rederi: FRS Baltic
  • Restid: Under 2,5 timme
  • Att se och göra i och runt ankomstdestinationen: Ön Rügen med vita kalkstensklippor, trädtoppsbana och smalspårig järnväg, samt de historiska städerna Stralsund och Greifswald.
Vilka färjor går från Sverige till Tyskland? - FRS Baltic

5. Malmö – Travemünde

Sträckan mellan Malmö och Travemünde trafikeras av rederiet Finnlines. På denna färja är det möjligt att boka el till husbilen under överfarten om man vill och med en egen hytt blir resan riktigt bekväm.

  • Rederi: Finnlines
  • Restid: Cirka 9 timmar
  • Att se och göra i och runt ankomstdestinationen: Unescostaden Lübeck, badorten Timmendorfer strand, den historiskt intressandra staden Wismar, Schwerins slott och storstaden Hamburg.
Vilka färjor går från Sverige till Tyskland? - Finnlines Malmö - Travemünde

Vilka färjor går från Sverige till Tyskland? – en bubblare

Under en period trafikerade rederiet Hansa Destination sträckan Nynäshamn – Visby – Rostock. Företaget har ställt in all trafik under 2023, på grund av höga bränslepriser, enligt information på deras webbplats. De skriver att de har planer på att komma tillbaka 2024, så det återstår att se om det blir så.

Fler vägar bär till Tyskland – att resa via Danmark

Utöver färjor som går direkt från Sverige till Tyskland så finns det ju fler vägar som bär till Tyskland. Du kan till exempel ta Öresundsbron från Malmö till Danmark eller ta färja Helsingborg – Helsingör, med rederiet ForSea, och sedan exempelvis fortsätta med färja Rødby – Puttgarden.

ForSea

Färjor från Sverige till Tyskland – vilken ska man välja?

Så, vilka färjor går från Sverige till Tyskland, och vilken ska man välja? Valet beror förstås på vart du reser ifrån och vart du ska. Priset kan ju också spela roll, men eftersom det varierar beroende på säsong, veckodag, typ av fordon, tillfälliga erbjudanden och andra saker, så är det bäst att kolla för just ditt fordon just när du ska åka. Har du någon favoritrutt, som du brukar åka när du ska till Tyskland?

Göra i Hamburg
Hamburg är en spännande stad att upptäcka i Tyskland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev