Meny Stäng

Hemma igen – efter ”Bottniska viken runt” med husbil

Annons

Nu är vi hemma i husbåten igen, efter vår husbilsresa ”Bottniska viken runt”. En fantastiskt fin och upplevelserik resa har det varit! Nu planerar vi för nya projekt … Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

De sista stoppen på husbilsresan i Norrland …

Om du följer oss på Instagram, där vi heter @freedomtravelnews, har du nästan kunnat följa vår husbilsresa runt Bottniska viken i realtid. Här på freedomtravel.se ligger vi tidsmässigt lite mer efter, helt enkelt eftersom det tar tid att skriva reportagen. Från vårt Norrlandsäventyr har vi hittills hunnit berätta om:

Så, vad har vi mer hunnit med att se? Jo, det har bland annat blivit besök i Luleå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik och Sundsvall. Det har förstås inte bara blivit besök i stadskärnorna, utan också i områdena runt omkring. Många fantastiskt fina platser!

Tyvärr hann vi inte med att åka inåt i landet, vilket vi hade planerat från början. Vi har en hel del kvar att utforska i de norra delarna av landet, vilket vi får spara till en annan gång. Vi har i alla fall fått uppleva många fina platser, och det kommer snart fler reportage.

Sundsvall är en stad vi blev mycket förtjusta i

Ett stopp i Gävle – där H.M. Konungen höll tal

Efter besöket i Sundsvall gav vi oss av mot Gävle, där vi skulle möta upp Peters bror Micke vid tågstationen. Tillsammans gick vi in i stan för några ärenden, och vad mötte oss där? Jo, där stod självaste H.M. Konungen och höll tal.

Besök hos Peters mamma

Efter att vi lyssnat en stund på landets konung handlade vi kräftor och åkte hem till Peters och Mickes mamma. Det blev lite av en överraskning kan man säga. Att Peter och jag skulle komma visste hon om, men både Micke och kräftorna var en överraskning. En mycket trevlig kväll blev det, och dagen efter hjälpte vi till med lite ärenden och praktiska saker.

Grisslehamn – och förberedelser inför Elmia-mässan

Micke följde sedan med oss i husbilen, och vi stannade tillsammans på Grisslehamns Marina & Camping i Grisslehamn. Här stod vi utmärkt för att jobba med förberedelser inför Destinationstorget på Elmia-mässan.

Det är inte långt kvar nu, och det är många detaljer att ordna med. Det är nästan 20 utställare på torget och nästan 15 olika föreläsare (med ännu fler olika föreläsningar), prisutdelningar, utlottningar, en selfie-hörna … och så förstås inredning av vår egen monter. Vi kommer ha fullt upp fram till mässan kan vi lova!

Micke och Peter i husbilen, och Biff Rydberg till middag

Hemma i husbåten

Nu är vi hemma i husbåten igen! Båten har blivit väl omhändertagen av våra grannar, och såg ut att må alldeles utmärkt. Happy Friday!

Bäst denna vecka

Vad har varit bäst denna vecka? Vi blev mycket förtjusta i Sundsvall, en väldigt fin och trevlig stad. Det är också fint att se husbåten igen! Men framför allt är vi nog glada att det känns som att vi håller på att knyta ihop allt inför Elmia-mässan, även om det är en hel del kvar …

Din tur … vad har varit bäst under din vecka?

WIFI.se
Ytterligare en trevlig grej under veckan … kantareller! (köpta på torghandel)

Veckan som kommer

Under veckan som kommer planerar vi att leva husbåtsliv i Stockholm, jobba vid datorerna, ta promenader och jobba med mässförberedelser. Här på freedomtravel.se blir det bland annat reportage om några av de platser vi besökt i Norrland!

Missade du senaste resenyheterna? Läs Bottenrekord, bloggträff och exotiska bär

Prenumerera på vårt nyhetsbrev