Meny Stäng

Veterantraktorevent, bloggträff – och ett inlägg som väckte känslor

Annons

Happy Friday! Denna vecka kan vi berätta om ett roligt veterantraktorevent som vi besökt i Österbotten, om en trevlig bloggträff och om ett inlägg som väckte mycket känslor bland läsarna, och om allt som hände i och med det … Puh!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Veterantraktorevent i Österbotten

En husbilist som vi haft kontakt med på Instagram (du kan spana in deras Finlandsäventyr på @fikontanten_highcoast_travel) tipsade oss om ett veterantraktorevent i Österbotten, med föreningen Malax Veterantraktor. Eventet skulle gå av stapeln på Kråkbacken, strax söder om Vasa, och det passade vår rutt, så varför inte?

Vi kan helt ärligt säga att vår kunskap om och vårt intresse för veterantraktorer är ganska begränsat, men det är ju alltid kul att hamna i sammanhang dit man normalt inte skulle hitta på egen hand. Det visade sig vara riktigt kul att spana in alla vackra, speciella och annorlunda gamla traktorer.

Den blå traktorn med den respektingivande namnet ”Lucifer” brummade igång och visade vad den gick för.

Andra imponerade bara genom färg och design.

Förutom traktorer visades en del olika gamla maskiner, som i flera fall drevs av just traktorer. Vi kunde bland annat spana in hur man förr tillverkade takspån samt hur man krossade sten. Intressant!

Eventet, som är årligt återkommande, lockade för övrigt sammanlagt 2234 personer och bjöd på härlig stämning.

Tillverkning av takspån
En gammaldags stenkross

Bloggträff i Österbotten

En annan trevlig träff den här veckan var när vi träffade den österbottniska resebloggerskan Maria, som vi följt under många, många år och som just nu är mest aktiv på Instagram på @mariasmemoarer. Spana gärna in hennes fina bilder från sommarens resa i Schweiz och Frankrike!

Jätteroligt och trevligt att äntligen träffas, och samtidigt få veta lite mer om Marias hembygd Oravais i Österbotten.

Ett inlägg som väckte känslor

En annan sak som hänt den här veckan, som var lite annorlunda, var att ett av våra inlägg väckte starka känslor bland läsarna. Det var Peters artikel om vackra småstäder i Sverige som plötsligt fick många starka reaktioner.

Vi var inte alls förberedda på ”stormen”. Vi hade helt enkelt valt små (och några större) städer som vi gillar plus ett fåtal som vi är nyfikna på. Det visade sig bli ett väldigt hett och omdebatterat inlägg …

Hur kan ni anse att Västerås och Norrköping är småstäder?

Här hade ju kritikerna en poäng. Västerås och Norrköping är inga småstäder. Vi tog med dessa städer i listan eftersom vi tänkte på de charmiga områden som finns där, och vi har förtydligat i artikelns inledning att vi också inkluderat några större städer. Men visst hade vi kunnat göra ett annat urval.

Dock är vi lite chockade över nivån på aggressionen. Vissa kommentarer har vi inte ens kunnat publicera, eftersom de innehåller så pass stötande och kränkande ord.

Varför finns så få städer med från norra Sverige?

Här har kritikerna också en poäng. Vi har rest väldigt lite i norra Sverige, och det avspeglas i urvalet. Vi har ju i första hand valt städer som vi själva besökt och gillar, och bara lagt till några bucketlist-destinationer. Vi kommer att resa mer i norra Sverige senare i sommar, och då upptäcker vi antagligen fler pärlor.

Varför är inte staden X med på listan?

Vi förstår! Det finns massor av vackra, fantastiska och charmiga städer i Sverige och tydligen så missade vi just din stad. Det kan bero på att vi inte varit där. Eller på att vi trots allt gjorde ett annat urval. Eller på att vi är människor bara. Eller nåt sånt. Men på riktigt, någon hade ju blivit sur hur vi än hade valt, eller …?

Puh!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är ju att vi får fortsätta resa längs den fina finska kusten, där vi just nu upptäcker Österbotten, som för övrigt till stora delar är svenskspråkigt. Bland annat har vi hunnit ta oss till Närpes, där man pratar en unik svensk dialekt (och odlar supergoda tomater). Vi har hunnit lägga ut bilder på Instagram på @freedomtravelnews, men här på FREEDOMtravel dröjer det lite till.

Så här glad var Peter i Närpes

En annan rolig sak är att Peter inrett i husbilen med de fina fårfällarna som vi köpte på marknaden i Kristinestad. Nu är det supermys i husbilen!

Din tur … vad kan du lyfta som positivt från din vecka?

Veckan som kommer

Under veckan som kommer fortsätter vi att resa norrut längs den finska kusten. Här på FREEDOMtravel kommer vi att berätta om platserna vi besöker, blandat med något reportage från Sverige tidigare i år och kanske något annat. Vi planerar bara artiklarna några dagar i förväg, så inte ens vi vet alltid vad det kommer bli …

Vi önskar en fin helg och avslutar med en bild från en härlig fricamping i Fagerö folkpark utanför Närpes.

Missade du förra Happy Friday? Läs På resa i husbilslandet Finland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev