Meny Stäng

Bottenrekord, bloggträff och exotiska bär

Annons

Nu har vi på FREEDOMtravel nått ett bottenrekord! Detta berättar vi mer om såklart, samtidigt som vi kan berätta lite om vår vecka i övrigt. Vi reser just nu i norra Sverige, där vi har träffat en resebloggarkollega, smakat åkerbär och mycket annat …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bottenrekord

Vi har nått ett bottenrekord! Vi har nämligen besökt fler ”botten”-landskap än någonsin! Denna sommar har vi besökt:

Det har varit riktigt intressant och mycket fint att resa runt Bottniska viken. En oväntat bra resa! Resan är inte över ännu, även om vi långsamt rör oss mot mer hemtama trakter igen …

Att göra i Vasa i Finland
Vasa i Österbotten

Träff med resebloggarkollega

Ett av våra absolut senaste stopp var i Umeå i Västerbotten, där vi träffade vår resebloggarkollega Gunilla från den härliga resebloggen 4000 mil. Vi har känt varandra länge och även rest tillsammans, till exempel i Tjeckien och Hamburg. Väldigt roligt och trevligt att ses nu igen! Vi hade förstås allt möjligt att avhandla, och dessutom tog Gunilla med oss till det trevliga stället Sjöbris, vid Ume älv.

Mera Norrland

Vi ser mer och mer av Norrland, men som vanligt ligger vi lite efter med reportagen. Hittills har vi hunnit berätta om den häftiga Kukkolaforsen och om den läckra konstupplevelsen Van Gogh Alive. Den senare turnerar runt på olika ställen – vi såg den i Skellefteå men den flyttar snart till Malmö – så vi tyckte att det var bäst att berätta om den utan att knyta den till någon speciell destination. En fantastisk upplevelse hur som helst, den rekommenderas varmt!

I övrigt har vi alltså rest genom Haparanda, Kalix, Luleå, Piteå, Skellefteå och Umeå. På bilderna nedan ser du vår fricamping vid Skellefteälven i Skellefteå. Hit hittade vi via appen Park4Night och här hade vi supertrevliga husbilsgrannar, vilket gjorde stoppet i Skellefteå ännu trevligare!

Mycket sol … och lite regn

Vi har haft fantastiskt väder denna sommar. Jag vet inte om det är provocerande att säga (vi vet ju att det varit dåligt väder på vissa håll), men vi har haft sol nästan varenda dag, och regndagarna har varit väldigt få. Men ibland har även vi haft regn! Den översta bilden är från igår. Bilden nedanför är två-tre dagar gammal.

Bär och svamp

Vi njuter verkligen av bär och svamp under vår resa! Vi har hittat kantareller i skogen (en mindre mängd) och kompletterat med kantareller från torgen (en större mängd). gott!

På torgen har vi också köpt bär – hallon, blåbär och hjortron. Helt fantastiskt gott! Detta är en lyx som vi unnar oss just nu!

Vi har också köpt en burk med (dyr!) åkerbärsmarmelad. Denna hittade vi på Rabarberiet (AlterHedens gårdsbutik) i Piteå. Intressant att prova, och mycket gott, med lite mer karaktär än till exempel hallon! Hittills har vi testat med ”vanlig” ost på frukostmackan, men vi är lite sugna på att testa med dessertost också … Har du testat åkerbär eller åkerbärsmarmelad? Vilka är dina bästa tips?

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Att vi fortfarande är på rull! Att vi träffar så trevliga människor! Att vi ofta ser solen på himlen! Vad har varit bäst under din vecka?

WIFI.se
Härligt väder i Umeå

Veckan som kommer

Vi fortsätter vår resa i Norrland, sakta på väg söderut. Samtidigt kommer vi nu börja publicera fler artiklar från de platser vi besökt i norra Sverige. Imorgon kommer det till exempel handla om Haparanda och Torneå här på FREEDOMtravel!

Missade du förra Happy Friday? Läs Norrlandsäventyr och förberedelser för Elmia-mässan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev