Meny Stäng

Snart är det fritt fram att resa i Sverige

Annons

Snart är det fritt fram att resa i Sverige. Härligt! Vi ser fram emot att förverkliga några spännande resplaner i Sverige med husbilen. Denna vecka är vi också glada över det härliga sommarvädret, och alla söta andungar förstås.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Reserestriktionerna i Sverige hävs

Från och med 13 juni får man resa inom Sverige igen, så länge man inte har några symtom på corona och under förutsättning att man beter sig försiktigt och håller social distans. Detta meddelade Stefan Löfven under en pressträff på torsdagen. Det är väl ”happy” om något!? Vi har haft hoppfulla planer om några spännande resmål utanför ”2-timmarszonen”, och nu vet vi att vi kommer kunna förverkliga dessa. Det ser vi fram emot!

Hur ska vi reseplanera för sommaren?

Reserestriktionerna inom Sverige hävs, och samtidigt öppnar Europa långsamt upp. UD avråder från resor till alla länder till och med 15 juli, så innan dess kommer vi definitivt inte lämna landet. Men om rekommendationerna ändras efter det? Och om de turistbyråer vi samarbetar med hör av sig och undrar om vi vill göra verklighet av de resor vi planerat tillsammans?

Självklart vill vi besöka alla de platser i Europa som vi gjort upp planer för, men det är lite svårt att veta hur man ska planera när man inte vet hur läget blir. Vi måste ju också ta hänsyn till jobb, semester och andra faktorer. Planerna är fortfarande lite osäkra, men vi börjar med att glädja oss åt att vi kommer kunna resa fritt i Sverige i sommar!

Bäst denna vecka

Vad har varit bäst denna vecka? Förutom att vi fått beskedet om att det blir fritt fram att resa i Sverige så tror jag att jag vill ropa andungar! De är ju sååå söta. Vi omges av konstant pipande, och det är alltid nån ensam stackare som cirklar runt båten för att hen tappat bort mamma eller pappa. Förhoppningsvis kommer de tillrätta igen!

Annat positivt är det fantastiska sommarvädret och veckans trevliga lokala utflykter som vi gjort (se nedan). Vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

I helgen planerar vi att rulla med husbilen. Det blir första turen i år med övernattning, och detta ser vi verkligen fram emot!

Missade du förra Happy Friday? Läs Full rull igen – vi är ovana vid stress

Prenumerera på vårt nyhetsbrev