Meny Stäng

Paul Taylor Lanthandel – kändisrestaurang i Sundbyberg

Annons

Paul Taylor Lanthandel i Sundbyberg är en en restaurang med klimatsmart, modern och framför allt riktigt god mat. Restaurangen drivs av Paul Svensson och Tareq Taylor, som är kända från bland annat TV. Vi besökte restaurangen i helgen och gick därifrån riktigt, riktigt nöjda.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Paul Taylor Lanthandel

Paul Taylor Lanthandel ligger i Sundbyberg, i något som känns som ett vanligt bostadskvarter. Vi cyklade förbi tillsammans med våra vänner Lennart och Beata, när vi råkade vara väldigt hungriga. Vi hade egentligen planerat ett lite enklare och billigare alternativ, men det slutade här eftersom våra vänner rekommenderade stället varmt.

Paul Taylor lanthandel

Stämningen är lugn och avslappnad, samtidigt som man känner att det är fokus på god mat och bra råvaror. Killarna bakom disken jobbar koncentrerat och det är få, väl avvägda, rätter som gäller istället för många. Det finns en uteservering, men vi valde ändå att sitta inne. Just nu är det extra glest mellan borden, och det fanns ingen trängsel så det kändes bra.

Paul Taylor lanthandel

Paul Svensson och Tareq taylor

Paul Svensson har arbetat som kreativ ledare för kända innerstadskrogar som Bon Lloc och Fredsgatan 12. År 2003 lyckades han kamma hem en femteplats i Bocuse d’Or, världsmästerskapet för kockar. Han har också gett ut kokböcker, och är känd från TV, från programmet Kockarnas kamp.

Tareq Taylor har drivit flera restauranger i Malmö och gett ut sju böcker med mattema. Han har synts i en mängd olika TV-program, såsom Go’kväll, Historieätarna, Plus, Sommarlov och den egna serien Tareq Taylor’s Nordic Cookery, som sändes i över 100 länder.

Paul Svensson på Paul Taylor lanthandel
Paul Svensson grillar – kanske är det våra köttbitar?

Middag

Det finns oftast bara två rätter att välja på – en med kött och en vegetarisk – men istället förändras menyn kontinuerligt. Vi valde “köttalternativet”, vilket just den här dagen var en bbq bringa av gräsbeteskött som serverades med bland annat sparris, morotscrudité, tomat salsa fresca och grillad gurka med yoghurt. Precis allting som ställdes fram på bordet smakade fantastiskt gott. Våra vänner äter lunch här ibland och de berättade att konceptet är lite liknande då, fast billigare förstås.

Till efterrätt serverades en kaka som också var supergod. Vi lyxade också till det med whiskeyn Älv från High Coast Distillery. En perfekt avslutning!

Efterrätt på Paul Taylor lanthandel

Hållbart fokus och Lanthandel

Hela restaurangen har ett hållbart fokus, vilket genomsyrar allt från råvaror till muggar. De beskriver att de använder råvaror som finns tillgängliga just för årstiden och väljer bort leverantörer som besprutar sina grödor eller använder antibiotika i djurfodret. I ena hörnet av restaurangen finns en liten lanthandel. Här kan man handla färska och inlagda grönsaker, oljor, marmelad, kokböcker och en massa annat.

Paul Taylor lanthandel

Beata kunde inte låta bli och några burkar fick följa med på cyklarna efter restaurangbesöket.

Produkter från Paul Taylor lanthandel

Trevlig kväll

Det blev en väldigt trevlig kväll på Paul Taylor Lanthandel. Vi pratade och skrattade och, om man ska tro bilden, hade vi några allvarliga diskussioner också. Nåja, inte allvarliga kanske.

Paul Taylor lanthandel

Mer att se och göra i Sundbyberg

När du ändå är i krokarna kanske du vill hitta på något mer i fina Sundbyberg, där vi har nio härliga tips? Här hittar du våra övriga reportage från vår gamla hemkommun såsom Marabouparken i Sumpan och Lötsjön samt Råstasjön i Solna och Sundbyberg.

Göra i Uppland
Vill du ha fler tips på saker att göra i Uppland? Klicka här!

Fakta om Paul Taylor Lanthandel

  • Adress: Spinnerigatan 7, Sundbyberg
  • Ta dig hit: Ta dig till Sundbybergs centrum med tunnelbana, buss eller pendeltåg. Härifrån är det knappt 10 min promenad.
  • Öppettider: Måndag-torsdag 8-16, fredag 8-21 och lördag 12-21 (2020)
  • Priser: Huvudrätt runt 300 kronor och lunch runt cirka 130 kronor (2020)
  • Vegetariskt: Vegetariska alternativ finns
  • Allmänt: Förutom lunch och middag erbjuder restaurangen frukost, fika och barhäng. På lördagar serveras långlunch. Dessutom finns butik och man kan handla färdiga middagskassar.
  • Läs mer: Mer information finns på restaurangens webbsida.
Alla våra bästa tips om Sverige! Klicka på bilden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev