Meny Stäng

Svemester och bokningssajter på nätet för campare

Annons

I sommar ser det ut att bli “svemester” för en stor del av den svenska befolkningen, även om många europeiska länder försiktigt börjar öppna upp för turism. Här hemma satsar flera företag på digitala bokningssajter för den som vill campa eller reser med husbil.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

9 av 10 stannar hemma i sommar

7 731 av ESS Groups gäster har valt att svara på en stor undersökning om sommaren, corona och nya resvanor. Här är några av resultaten:

  • 94 % har inte planerat klart sin sommarsemester ännu.
  • 93 % kommer inte semestra utomlands i år.
  • Över 80% tror att det kommer ta 3 månader eller längre tills vi återgår till något som är mer ”normalt”.
  • Österlen, Gotland, Öland, Smögen och Marstrand är de bästa utflyktsmålen.
Smögen

Hollistay öppnar “Airbnb” för campare

Förra året lanserades Hollistay som fungerar likt Booking.com för Nordens alla 2 400 campingplatser. Nu öppnar de även ett liknande Airbnb för camping, och blir först i Europa med att samla alla typer av campinggäster, campingägare och privata uthyrare på samma plattform. 

Nu kan även ställplatser, speciella utflyktsmål, restauranger, golfbanor, vandrarhem och privatpersoner med extra utrymme på sin gård hyra ut en plats till campingsugna gäster året runt. Bokningarna görs via Hollistays plattform där alla, utan kostnad, är välkomna att registrera sig som uthyrare eller campinggäster.

Acamp – ny digital bokningstjänst för husbilscampare

Acamp föddes ur två entreprenörers frustration över det krångliga och tidsödande i att hitta och boka husbilsplatser i Sverige. Detta skriver Acamp i ett pressmeddelande. Medgrundaren av Acast och Metalcasino tillika tidigare VDn för Spotify Norden Öjje Holt, tillsammans med kollegan Paul Berggren beslöt sig för att gör någonting åt saken.

Acamp är en digital tjänst där husbilscampare kan boka och betala direkt för en ställplats, samtidigt som markägare ges en möjligheten att hyra ut ställplatser för en sidoinkomst. Acamp öppnar upp för markägare i juni och för husbilscampare i augusti, och redan nu kan man registrera intresse på ​www.acamp.com​.

Air Leap inviger flyglinjer från Visby

I måndags den 25 maj invigde Air Leap flyglinjerna Bromma och Arlanda från Visby. Linjerna kommer att trafikeras måndag-fredag samt söndag. Visby-Bromma trafikeras med två tur och retur om dagen. En på morgon och lunch samt en eftermiddags tur och retur. Detta gör det möjligt för både dagspendling till Stockholm samt till Visby. Linjen Visby-Arlanda trafikeras med en tur och retur om dagen, lunch och eftermiddag, måndag-fredag samt söndag enligt trafikplikt.

Grönt ljus för många insjöfiskar – fisken i havet mår sämre

Många havslevande arter mår dåligt och torsken i Skagerrak och Kattegatt får rött ljus i Fiskguiden 2020. Däremot ser det ljusare ut för svenska insjöarter. Fiskar som sik, röding, abborre och öring hamnar på grönt ljus. Det visar WWFs konsumentguide för fisk och skaldjur som släpptes den 28 maj. Fiskguiden, WWFs konsumentguide för fisk och skaldjur, är en hjälp för konsumenter, butiker och restauranger att göra mer hållbara val. Guiden finns digitalt och via app.

Veckans reflektion

Husbilssemester är kanske vara mer poppis än någonsin, och nu verkar alla vilja satsa på husbilsbranschen och digitala lösningar för den.

Missade du förra resenyheterna? Läs Svenskarnas semesterplaner – och Kroatien öppnar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev