Meny Stäng

Nya tågresor, nya flyglinjer och nya charterresor

Annons

När du läser detta är vi på väg till Filippinerna för ett tre månader långt äventyr, eller kanske rentav framme. Men, i väntan på att vi ska hinna skriva ihop något kör vi resenyheter, som vanligt här på måndagar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nu går det att ta tåget till ett av Norges bästa skidområden

På linjen Oslo-Trondheim började SJ Norge strax efter nyår att göra uppehåll i Kvitfjell, ett av Norges bästa skidområden för alpint och längd. Med ett tågbyte i Oslo blir det nu mycket enklare för svenskar att utforska ett nytt skidområde. Kvitfjell är ett av de mest kompletta skidområdena i Norge. Skidbackarna breder ut sig på tre fjällsidor. Där finns några av Norges brantaste backar, flera familjeområden, parker och offpistområden. Tåget mellan Oslo och Kvitfjell finns att boka på sj.no.

Direkttåg till Österrike i sommar

I sommar kör Snälltåget direkt från Malmö till Österrike och erbjuder tillsammans med STS Alpresor paketresor till populära Bad Gastein. Nattåget avgår lördag 22 juli från Malmö och ankommer till de österrikiska Alperna på söndagen. Hemresan sker en vecka senare. Tåget kommer att stanna i Schwarzach St. Veit och för STS Alpresors gäster går därifrån en direktbuss till Bad Gastein. Snälltåget fortsätter därefter till Zell am See, St Johann in Tirol, Kitzbühel, Wörgl, Jenbach och Innsbruck.

TUI utökar sitt charterutbud från Norrköping

Även sommaren 2023 kan Norrköping Airport erbjuda resor till Turkiet. Detta genom att TUI utökar sitt utbud från Norrköping och från april till oktober flyger med Jettime direkt till Antalya. Under hela sommarsäsongen går det även att boka charter från Norrköping till Cypern, Mallorca, Kreta och Rhodos med TUI.

Nya flyglinjer till Portugal

I början av juni öppnar Ryanair en ny direktlinje mellan Stockholm och Porto med två avgångar per vecka. Svenskar bosatta i södra Sverige kommer kunna flyga med Norwegians nya direktlinje från Köpenhamn till Porto med två avgångar per vecka från och med juni. I slutet av mars lanserar Ryanair även en ny direktlinje mellan Köpenhamn och Faro med två avgångar per vecka. Under september-oktober 2023 går det också att flyga med SAS från Köpenhamn till Porto två gånger per vecka.

Idre Himmelfjäll är Årets varumärke i Dalarna 2022

Nystartade Idre Himmelfjäll är Årets varumärke i Dalarna 2022. Det stod klart på Stjärngalan nyligen, där Dalarnas Business jury utsåg pristagare bland Dalarnas företagare. Fjälldestinationen öppnade för tre år sedan som Sveriges första nya satsning på en skidanläggning på över 30 års tid. Destinationen riktar sig till barnfamiljer som vill åka skidor i riktiga fjäll. Hittills har cirka två miljarder kronor investerats och nu planeras för ytterligare miljardsatsningar på boenden, skidåkning och infrastruktur.

Viking Line presenterar nya fartygsviner

Viking Line presenterar sju nya fartygsviner för perioden 2023-2024, som finns till försäljning på samtliga fartyg från och med februari månad. Fartygsvinerna utses i hård konkurrens bland hundratals olika viner, alltid för två år i taget. På listan finns torr och fräsch tysk riesling, fylligt mjukt rödvin från Portugal samt högklassigt bubbel från Champagne och Katalonien.

Foto: Tuukka Ervasti / Viking Line

Veckans reflektion

Det är trevligt att det kommer fler och fler möjligheter för tågresor, men det känns fortfarande som att möjligheterna är begränsade.

Missade du förra resenyheterna? Läs After Shop, spartips för flygresor och CAMP Sparkling är här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev