Meny Stäng

Nya direktflyg, loppissemester och så många bilar i vinter

Vi befinner oss just nu i härliga Kroatien, men det hindrar oss förstås inte från att som vanligt på måndagar publicera korta resenyheter. Här presenterar vi årets sista FREEDOMtravel News. Håll till godo!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Så många gör bilresor i vinter

I Goodyears nya undersökning har 1 000 svenskar fått svara på frågor om vinterns bilresor. Resultatet visar att 50 procent planerade att ta bilen till julfirandet och att 30 procent planerar att åka på bilsemester någon gång i vinter. Att man väljer bilsemester beror på att det är en trevlig reseform, att man kan komma till platser som annars är svåra att nå samt att man kan vara med om spontana händelser på vägen. Goodyears tips på saker att packa:

  • Varma kläder och reflexvästar
  • Isskrapa och spolarvätska
  • Karta

Ny direktlinje från Göteborg till New York

För första gången kommer man till våren att kunna flyga non-stop mellan Västsverige och USA. SAS expanderar på Göteborg Landvetter Airport och stärker tillgängligheten till Nordamerika med en efterfrågad linje till New York. Rutten kommer att trafikeras tre avgångar per vecka, från och med april 2023, med ett nytt Airbus 321 Long Range-plan.

Nya internationella direktlinjer från Luleå

Den 16 december var det premiär för en ny internationell direktlinje från Luleå. Frankrikes största researrangör Quartier Libre och flygbolaget Transavia France erbjuder direkttrafik mellan Luleå och Paris i 14 veckor under vintersäsongen. Linjen är en kombination av charter för inkommande turister och reguljär trafik för in- och utresande. Den 25 december var det dags för ännu en premiär, då Eurowings började flyga direkt mellan Luleå och Düsseldorf.

Mer ekologiskt och lokalt mathantverk på Arlanda

I början av sommaren 2023 öppnar den första delen av ”Marknadsplatsen” på Arlanda Terminal 5, med flera nya restauranger. RC Café & Pâtisserie har funnits på Arlanda sedan 2013. Under 2023/2024 öppnar RC fem nya enheter, varav fyra kommer ligga på Marknadsplatsen. De nya enheterna på Marknadsplatsen inkluderar Nordic Lounge med det bästa från det nordiska köket, Glacier & Café med egentillverkad ekologisk glass, Café & Pâtisserie (franskt konditori) samt Café & Brasserie med frukost.

Tidlöst tema på Norrvikens trädgårdar 2023

Norrvikens trädgårdar i Skåne öppnar upp för säsongen den 6 april 2023 och bjuder in till årets tema: Tidlöst – en lekfull flirt med kontraster och nyanser. Med kreatörer som Anna Starrén, Hanna Wendelbo, Eva Canebro och Norrvikens egna trädgårdsmästare och florister kommer 2023 års tema genomföras med lika delar tidlöst och klassiskt som kreativt och lekfullt, skriver Norrvikens Trädgårdar i ett pressmeddelande.

Foto: Erica Persdotter

Är loppissemester det nya heta?

Second hand är trendigare än någonsin, om man ska tro ett pressmeddelande från Hotels.com. Hotellsajten menar att de har sett en ökad efterfrågan på destinationer med livliga loppmarknader. Sökningarna för städer med bra second hand-shopping har ökat med mellan 30 och 70 procent. Här är fem populära städer för loppis, med förslag på hotell:

  • Amsterdam (Conscious Hotel Westerpark) – för ekoturisten
  • Milano (Hotel Milano Scala) – för medvetna fashionistas
  • Paris (Eden Lodge Paris) – för antikentusiaster
  • Berlin (The Circus Hotel) – för fyndsökarna
  • Wien (Hotel Gilbert) – för att upptäcka dolda pärlor
Hotel Gilbert i Wien

Veckans reflektion

Nja, vi har väl aldrig tänkt på att resa på en loppissemester direkt. Städerna låter däremot intressanta! Flera av dessa står på vår lista, och vi hoppas bland annat kunna besöka Wien och Berlin. Kanske resan nästa år?

Missade du förra resenyheterna? Läs Juligaste resetopplistan, största fartyget och sömnigaste hotellet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev