Meny Stäng

Blocket 2020, Icehotel 31 och “Ski in – Korv out”

Annons

Vad har folk sökt på Blocket 2020, vad händer på ICEHOTEL denna vinter och vad innebär “Ski in – Korv out”? Det är några av frågorna vi ska försöka besvara idag. Välkommen till de sista resenyheterna innan jul!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

TUI Care Foundation stöttar coronadrabbade destinationer

Coronakrisen har drabbat världen hårt och det har varit extra tufft för människor vars försörjning är beroende av turism. TUI Care Foundation har därför lanserat ett stödprogram för att hjälpa lokalsamhällen i världen. Programmets första initiativ var ”100 Helping Hands”, som ger stöd till lokala hjälporganisationer. Stiftelsen donerar 500 000 euro till detta projekt. TUI Care Foundation har engagerat sig i ca 30 coronarelaterade stödprojekt i 18 länder, såsom Aruba, Kap Verde, Kroatien, Mexiko, Sri Lanka och Vietnam.

Arlanda får ny direktlinje till Beirut

Det tyska flygbolaget Sundair etablerar sig för första gången på den svenska marknaden med en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till den libanesiska huvudstaden Beirut. Direktlinjen startade den 11 december och Sundair kommer att trafikera sträckan Stockholm Arlanda (ARN) – Beirut (BEY) en gång i veckan med flygplanstypen A320. Flygbolaget är för närvarande ensamma om att trafikera sträckan.

Foto: Sundair

Icehotel 31 har öppnat – fysiskt och digitalt

Den 11 december öppnades dörrarna till Icehotel 31, den vinteröppna delen av Icehotel i norra Sverige. 12 konstsviter är nu helt klara och ceremonisalen är redo att ta emot små intima bröllop under vintern. Ytterligare sex konstsviter presenteras den 21 december. För de som inte kan resa just nu, har Icehotel skapat en Augmented Reality-upplevelse på Instagram. Icehotel 31 kan upplevas från 11 december till 11 april 2021, sedan smälter den vinteröppna delen av Icehotel ner till Torneälven igen.

Cermonisalen “Skogen” i Icehotel 31, design Anna Öhlund & John Pettersson, foto Asaf Kliger

Detta sökte svenskarna på Blocket 2020

Hundar, skrivbord och tv-spel har varit hett eftertraktade under begagnatåret som gått. Det visar Blockets sammanställning av svenskarnas sökstatistik 2020. Trafiken till sajten har slagit rekord och Blocket har summerat de mest sökta sakerna inom olika kategorier. På den totala 10 i topp-listan platsar både husbil (plats 6) och husvagn (plats 9), liksom båt (plats 8). Här är 5 i topp:

  1. Hund
  2. Bilar
  3. Soffa
  4. Katt
  5. Cykel

Ski in – Korv Out: SkiStar och Scan samarbetar säsongen 2020/2021

Tillsammans gör SkiStar och Scan det nu enklare för alla ”foodiesar” i skidbackarna i en uppgraderad version av den klassiska korvkiosken. I samarbete med lokala krögare i Åre, Sälen och Vemdalen erbjuds skidåkarna en Korv & Carve-meny med allt från klassiskt enkel korv med bröd till street food-inspirerade och mättande korvrätter. Maten beställer man i mobilen och när den är klar plingar det till i telefonen. Inga köer och ingen trängsel. Gästen kan äta utomhus, i tält vid serveringen eller köpa med ett ”korv-kit” och laga själv vid näraliggande grill.

Veckans reflektion

Blocketsökningarna säger en hel del om året! I vår bekantskapskrets är det många som skaffat hund, husbil eller båt just i år. Är det samma för dig?

Missade du förra resenyheterna? Läs Covidpass – och ökning av resebokningar inför sommaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev