Meny Stäng

Kryssningsnytt, lågpriskalender och resor i covid-19 värld

Denna måndag bjuder vi på kryssningsnyheter från både Tallink Silja och Viking Line. Vi kan också berätta att campingkedjan First Camp utvecklat en lågpriskalender. Och så blir det resultat från en undersökning om att resa i en ”covid-19 värld”. Dags för resenyheter!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nu öppnar Tallink Silja upp för kulturevenemang igen med Galaxy Seated – Dinner & Show – ett nytt och anpassat konsertkoncept. Först ut är Eric Gadd, The Mamas, Lina Hedlund och John Lundvik som tillsammans med liveband sammanstrålar för sexton konserter under åtta kryssningar ombord på Silja Galaxy med start 16 oktober. För konserten bokar alla gäster ett eget bord på förhand. För att undvika trängsel finns trygghetsvärdar, och två konserter hålls per kväll med begränsat antal platser.

Viking Line lanserar nyårskryssningar med Rosella och Cinderella

Den 7 oktober släppte Viking Line biljetterna till inte mindre än två nyårskryssningar för den svenska publiken. Efterfrågan är stor samtidigt som rederiet enligt sin covid-19-verifiering endast kan ta emot hälften så många resenärer per fartyg som normalt. Inför årets nyårsfirande har rederiet därför dubblerat resemöjligheterna. För första gången någonsin erbjuds nyårskryssningar med både Viking Cinderella och Rosella.

  • Rosella: Avgår från Kapellskär nyårsafton 15:45. I kryssningen ingår välkomstdrink, festbuffé och livemusik.
  • Cinderella: Avgår från Stadsgårdskajen nyårsafton 15:00. I paketet ingår festmåltid, brunch och nyårskonsert med Cotton Club. T
Foto: Lieselotte van der Meijs/Viking Line

First Camp introducerar lågpriskalender

Som första större campingaktör i världen lanserar First Camp en helt ny onlinefunktion för att göra det lättare för gästerna att hitta låga priser. Nu är det världspremiär för First Camps lågpriskalender, där man lätt kan se vilka datum och på vilka destinationer de lägsta priserna finns. Funktionen är tillgänglig för 36 av First Camps destinationer i Sverige. ”Tack vare att vi är en stor kedja har vi resurser till att hela tiden förbättra vår hemsida för att göra campinglivet ännu bättre och enklare för våra gäster” säger First Camps VD Johan Söör.

UD har hävt avrådan från resor till Malta och Slovenien

UD har hävt avrådan från icke nödvändiga resor till Malta och Slovenien, från och med 8 oktober. I bedömningen har lättnader i restriktioner för svenska resenärer vägts in. Slovenien kräver inte längre karantän för svenskar och Malta har hävt tidigare inreseförbud för resenärer från Sverige.

UD har hävt avrådan från icke nödvändiga resor till flera länder i Europa, men detta innebär inte att situationen är som vanligt igen. Lokala bestämmelser, som påverkar svenska resenärer kan återinföras med kort framförhållning om situationen förändras. Oavsett vart man reser vilar ett stort ansvar på den enskilde resenären. Du kan ta del av ambassadernas reseinformation på swedenabroad.se och i appen UD Resklar.

Malta, Marsaxlokk

Detta vill privatresenärer ha i en COVID-19 värld

Företaget Amadeus frågade mer än 8 500 CheckMyTrip-användare, från fyrtio länder runtom i världen som rest på fritiden minst en gång under 90 dagar före covid-19 restriktionerna, om deras åsikter. Här är några resultat från undersökningen:

  • Resenärer vill ha möjligheten att resa ut i världen. Nästan 3/4 vill resa inom tre månader efter att covid-19 begränsningar har upphävts.
  • Detaljerad information är viktigt. 66 % säger att information om covid-19-förebyggande åtgärder är ”mycket viktigt” att veta innan de bokar hotell och 62% säger samma sak för flygresor.
  • Katastrofplaner är inte längre valfria. Minst 1/3 säger att de söker mer reseförsäkringsskydd än före covid-19.
  • Resebyråer är långt ifrån passé. 70% var intresserade av anpassade reseupplevelser, rekommenderade av resebyråer eller utformade själva.
Flygplats

Veckans reflektion

Kryssningsföretagen satsar hårt nu verkar det som. Vår erfarenhet, efter en kryssning med Viking Line i augusti, är att det kan funka bra med social distans på kryssning. Dessutom var det extra kul att kryssa nu när man inte är så bortskämd med resor!

Missade du förra resenyheterna? Läs Elflyg, nya husbilsmodeller och resedrömmar

Prenumerera på vårt nyhetsbrev