Meny Stäng

Udda koncepthusbil, nya flyglinjer och matevenemang

Annons

Då var det måndag igen, vilket betyder resenyheter här på FREEDOMtravel! Veckans skörd av pressmeddelanden bjuder på en blandad kompott av nya flyglinjer, evenemang med mattema och … en väldigt udda husbil. Imorgon fortsätter vi rapporteringen från vår husbilsresa längs Sveriges väskust!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Renault visar upp koncepthusbilen Hippie Caviar Hotel

Renault visar en koncepthusbil som sticker ut, med namnet “Hippie Caviar Hotel”. Bilen ska enligt Renault erbjuda en 5-stjärnig campingupplevelse med bland annat takterrass med uppfällbara mjuka ryggstöd. Utgångspunkt för bilen är den nya laddbara Renault Trafic, som lanseras nästa år.

Campingbilen är inspirerad av 60-talet och nyckelordet är flexibilitet. Exempelvis kan baksätena konverteras till en bekväm säng. Det mest udda är att det i pressmeddelandet står att man kan beställa en “container med dusch, toalett och inbyggd laddbox. Allt levererat dit du tänker köra”. Riktigt hur detta ska fungera framgår inte? Pris och lanseringsdatum är ännu inte satt.

Ryanair lanserar nya flyglinjer från Göteborg och Stockholm

Det irländska lågprisbolaget Ryanair ser fortsatt nya möjligheter på den svenska marknaden. I juli lanserades en flyglinje till Zagreb och i höst utökas destinationsutbudet ytterligare. Följande nya flyglinjer tillkommer:

  • Göteborg Landvetter – Billund, Danmark trafikeras 3 gånger/vecka, med start 29 oktober 2021.
  • Göteborg Landvetter – Kaunas, Litauen trafikeras 2 gånger/vecka, med start 2 november 2021.
  • Göteborg Landvetter – Riga, Lettland trafikeras 3 gånger/vecka, med start 28 oktober 2021.
  • Göteborg Landvetter – Stockholm Arlanda trafikeras dagligen med start 28 oktober 2021.
  • Stockholm Arlanda – Barcelona, Spanien trafikeras 3 gånger/vecka med start 2 november 2021.

Lokala evenemang med mattema runt om i Sverige

Nu satsar flera svenska orter på evenemang med mattema. Här är några evenemang som arrangeras runt om i landet under den närmaste tiden:

  • Skövde matdagar innebär mataktiviteter mixat med ett scenprogram. 25-28 augusti.
  • Helsingborg med smak av lakrits visar upp hur lakrits kan användas på fler sätt än konfektyr. 22-26 september 2021.
  • Skördetid Halland kan upplevas genom en roadtrip, utifrån förslag på webbplatsen skordetidihalland.se. Från nu till oktober.
Skövde matdagar, foto: Next Skövde / Mårten Bergkvist

Nu lättar kryssnings-restriktionerna i Danmark

De gällande kryssningsrestriktionerna har lättats från och med 20 augusti, så att både vaccinerade och testade passagerare får lov att gå i land i Danmark. Detta meddelar Copenhagen Malmö Port (CMP). Utöver generella inreseregler krävs att alla passagagerare har ett negativt test innan de går i land, oavsett om de är färdigvaccinerade. Testet får inte vara mer än 48 timmar gammalt vid snabbtest och 72 timmar vid PCR-test. Testen kan hanteras av fartygen.

Blidösundsbolaget KRAV-certifierar båtarnas serveringar

Rederiet Blidösundsbolaget har KRAV-certifierat serveringarna på sina 34 båtar med caféer och restauranger ombord. Genom att göra det möjligt för resenärerna att välja ekologiska KRAV-märkta produkter under båtturerna i Stockholms skärgård, visar bolaget att det satsar på hållbarhet. Blidösundsbolaget är känt för sina båtar – några byggda redan i början av 1900-talet. Rederiet erbjuder dagsutflykter, musikkryssningar och matkryssningar i Stockholms skärgård.

Veckans reflektion

Roligt med nya idéer kring husbilar! Nu kanske Renaults konceptbil aldrig kommer i produktion, men det kanske i alla fall triggar fantasin när någon tänker lite “utanför boxen”.

Missade du förra resenyheterna? Läs Campingjätte ökar, bästa flygplatsen och hit vill svenskar flyga nu

Prenumerera på vårt nyhetsbrev