Meny Stäng

Elflyg, nya husbilsmodeller och resedrömmar

Elflyg, nya husbilsmodeller och en kampanj som ska få oss att börja drömma om resor igen. Det är några av veckans resenyheter. Önskar alla en ny fin höstvecka!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

TUI vill få oss att drömma om resor igen

Nyligen gick TUIs nya kampanj upp i Sverige och resten av de nordiska länderna. Kampanjen syftar till att hålla drömmarna vid liv och ska inspirera till resande, när än man känner sig redo. ”Jag tror att det är viktigare än någonsin att drömma om resor” säger Lisa Rönnberg marknadschef på TUI. Kampanjen är producerad av Forsman och Bodenfors tillsammans med TUI.

Solifer husbilar presenterar nytt produktsegment

Det helt nya produktsortimentet från Solifer har en elegant, funktionell och lättillgänglig design, skriver Solifer i ett pressmeddelande. Sortimentet inkluderar vans, samt halv- och helintegrerade husbilar från 6 till 7,40 meter. Det finns sammanlagt 19 olika modeller att välja bland. Alla bilar är välisolerade och de helintegrerade bilarna har dubbelgolv, vilket gör dem väl anpassade till nordiska förhållanden.

På grund av covid-19 har tillgången på komponenter varit begränsad och produktionen har blivit något försenad. De första bilarna av den nya årsmodellen beräknas finnas tillgängliga i oktober.

Startskott för internationellt testcenter för elflyg på Åre Östersund Airport

Den 1 oktober öppnade och invigde elflygsprojektet Green Flyway lokalerna för ett internationellt testcenter för elflygplan och drönarfarkoster på Åre Östersund Airport och Frösö Park. Åre Östersund Airport är först ut av Swedavias tio flygplatser att testa och förbereda infrastrukturen för att möjliggöra omställningen till en ökad elektrifiering av flyget.

Åre Östersund Airport, foto: Stina Sandsjö

Polar husvagnar gör entré hos Forsbergs Fritidscenter

Forsbergs Fritidscenter, Nordens största leverantör av fritidsfordon, utökar nu sin märkesflora med den svensktillverkade husvagnen Polar, skriver de i ett pressmeddelande. Polars sortiment är uppdelat i tre linjer: Original, Selected och Customized. All inredning byggs i bolagets eget snickeri i Dorotea. Forsbergs Fritidscenter kommer från och med hösten att ha en rad Polar-modeller tillgängliga på anläggningarna i Hyssna, Stockholm, Linköping, Karlstad och Kalmar.

Naturkompaniet börjar med resor

Vandrings- och hemestertrenden har vuxit sig stark under flera år och har under 2019 och 2020 slagit alla rekord. Längtan till natur, fjäll och det ostörda är stor. Dessa behov vill nu Naturkompaniet tillgodose, enligt ett pressmeddelande. Från och med 2021 erbjudes resor runt om i Sverige och grannländerna.

Bland resorna syns både veckolånga expeditioner och långhelger riktade till både erfarna och nybörjare. ”Något Naturkompaniet kan erbjuda utöver själva resorna är ju också att man får testa, låna och lära sig mer om olika typer av utrustning under resan”, säger Henrik Hoffman, vd för Naturkompaniet.

Källa: Naturkompaniet, foto: Oscar Merin

Veckans reflektion

Husbilar, husvagnar, resor i närområdet och drömmar om mer exotiska resor – det sammanfattar veckans resenyheter, men kanske också resandet 2020. Kommer det bli ”som vanligt” igen eller har resandet förändrats för alltid?

Missade du förra resenyheterna? Läs Flyg till Kina, gorillabebis och campingsommaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev