Meny Stäng

Höstlista 2020 – reflektioner och planer

Annons

Hösten är här, så det är väl lika bra att köra en liten höstlista! Hur känner vi för hösten, hur ser våra planer ut och vad ser vi fram emot? Om du har en egen blogg, så häng gärna på och gör din egen variant av listan!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Höstlista 2020 – vår version

Vi var inte först med den här listan. Jag såg den nyligen på bloggen Lite mera rosa. Andra resebloggare som skrivit höstlistor i år är Let’s go explore, Resfredag, Dryden och Come fly with me. Så, då kör vi väl då!

Känner du dig klar med sommaren?

Ja, faktiskt! Det blev ju oväntat mycket Sverige i sommar, men sommarvädret var härligt och resorna var spännande, så det gick ingen nöd på oss. Sedan förlängde vi sommaren med resan till Polen och Tjeckien, där vi hade upp emot 28 grader i september, härligt! Nu kan hösten komma!

Wroclaw i Polen i september

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

Det är så bra att ha en blogg, för då kan man tjuvkolla svaren på sådana här (annars) svåra frågor. Det verkar som att det var ganska full rulle förra hösten! Vi hängde bland annat på Elmia-mässan, Peter klättrade i berg i schweiziska Verbier och så upplevde vi i egyptiska Sharm el Sheikh. Vi var också på campingkryssning och på en fantastisk mat- och vinresa till Budapest.

På Elmiamässan i september 2019
Snorkling i Sharm el Sheikh i Egypten, september 2019

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

Oj, nu är det verkligen tur att man har en blogg så man kan kolla! Fast vänta, år 2015 var vi ju ute på vår årslånga Europaresa med husbilen! Den hösten spenderade vi en lång period i härliga Kroatien, där vi bodde länge på ön Brac. Vi hann också med att besöka platser i Albanien, Montenegro, Italien och Tyskland.

Vi lever hippieliv under vår Europa runt-resa i husbilen
På camping utanför Split i Kroatien, oktober 2015

Vad var bäst och sämst med sommaren?

Det bästa sommaren 2020 var våra fina husbilsresor längs tre kanaler i Sverige: Göta kanal, Trollhätte kanal och Dalslands kanal. Det sämsta var (inte helt otippat) situationen i världen och att vi blev tvungna att ställa in den Europaresa som vi planerat.

Höstlista 2020 - så var sommaren
På besök i Motala, under vår husbilsresa längs Göta kanal

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?

Vi fick biobiljetter i julklapp, både till vanlig bio och till en lite mer speciell bioupplevelse. Eftersom det blev som det blev med coronan under våren har vi inte använt dem, men det hoppas vi kunna göra lite senare i höst!

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?

Vi hoppas att vi kommer använda våra nya träningskläder. Vi har alldeles nyss köpt nya långa träningsbyxor och tunna vindjackor som vi tänkt jogga i. Hoppas, hoppas att vi lyckas se till att det blir välanvända plagg!

Höstlista 2020 - höstens klädesplagg

Kommer du boka en utlandsresa i höst?

Vi har inga planer på att boka någon utlandsresa precis just nu, men det kan förstås ändra sig med tiden. Den närmaste perioden kommer vi hänga i Sverige och hitta på roligheter i vårt närområde. Sedan får vi se vad som händer, vi tar det som det kommer!

Vad är dina mål i höst och vad ser du mest fram emot?

Att ha “mål” för hösten känns kanske lite högtravande. Jag hoppas att vi hinner fixa sånt som behöver fixas med husbilen och husbåten, och att vi får lite ordning kring olika projekt som rör till exempel företaget och webbshopen. Och ja, det där med att komma igång och jogga, det kanske också är ett mål!

Vad vi ser fram emot då? Ja, vi ser fram emot att höstmysa i husbåten, laga och äta god mat, komma igång med några planerade projekt, hitta på spännande äventyr i närområdet och kanske, i bästa fall, också ta det lite lugnt emellanåt.

Höstlista 2020 - höst i husbåten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev