Meny Stäng

Elmia 2019 – föreläsningar, räkfrossa och oktoberfest

Annons

Elmia 2019 – vilken fest detta är och har varit! Vi har mött massor av trevliga människor i vår monter, sprungit runt i mässhallar, hållit sex föreläsningar och upplevt både räkfrossa och Oktoberfest. Dessutom dök tre av paren från ”Strandkorgsutmaningen” upp till vår föreläsning om sommarens resa – fantastiskt roligt!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

I Freedomtravels monter

Under hela mässan står vi med en monter i Lobby Syd. Vi försöker vara på plats så ofta vi kan, men emellanåt måste vi förstås lämna montern för att föreläsa, äta lunch eller kolla på mässan. När vi väl står i mässan är det fantastiskt roligt! Många kommer fram och vill prata – antingen för att de följer oss eller för att de vill snacka resor. Oavsett vilket så ger det massor av energi!

Iris Müller från Tyska Turistbyrån har stått en stund i montern med oss. Hon hade med sig VR-glasögon så vi kunde prova att cykla genom Tyskland i hög hastighet. Vilken känsla!

VR
Peter Elmiamässan

Föreläsningar

Vi har hållit två föreläsningar varje dag i tre dagar. Även om det varit fantastiskt roligt så är det lite skönt att det är över nu. Det har ju också varit väldigt intensivt! Vi gav två föreläsningar om regionen Zadar i Kroatien, två föreläsningar om Estland och två föreläsningar om Strandkorgsutmaningen i norra Tyskland. Till alla föreläsningarna kom mycket folk – väldigt roligt!

Föreläsning
Föreläsning om Strandkorgsutmaningen, foto: Maria Carlström

När vi föreläste om resan i Tyskland (den sista av föreläsningarna) bytte vi om till lederhosen och dirndl, för att få lite ”tysk känsla”. Roligast av allt var att tre av paren som deltog i resan ”Strandkorgsutmaningen” dök upp. När det var dags för oss att föreläsa hade vi Team Parrot, Team Dreamteam och Team Kors och Tvärs som support. Fantastiskt roligt! Team Parrot fick dessutom specialtillstånd att ta med sig papegojan Curre till föreläsningen.

Freedomtravel med Curre
Helena, Peter … och Curre i en solstol!
Lars med Curre
Lars med Curre
Curre
Curre har fått på sig solbrillorna …

Räkfrossa

En av kvällarna på Elmia Husvagn Husbil brukar det alltid vara räkfrossa. Vi gick hit med Iris från Tyska Turistbyrån och njöt av räkor, kräftor, pajer och olika ostar. Mums!

Räkfrossa

Oktoberfest på Elmia

En annan klassiker på Elmia är Oktoberfest. Festen pågår flera dagar i sträck, och i år hann vi med att festa två dagar i rad. På fredagskvällen blev det Oktoberfest med Iris, och på lördagskvällen blev det Oktoberfest med gänget från Strandkorgsutmaningen och några andra bloggare. Öl, umpaumpa-musik och långdans genom lokalen. Riktigt bra stämning!

Nu laddar vi för Elmiamässans sista dag! Är du med på mässan i år, eller har du kanske varit med något tidigare år?

Peter och Iris
Peter med Iris från Tyska turistbyrån
Oktoberfest Elmia
Gänget från Strandkorgsutmaningen
Oktoberfest
Bloggarna bakom Hobby on the road i äkta Oktoberfest-outfits

Översta bilden: Stora delar av ”Strandkorgsgänget” är samlat. Janne från Dreamteam, Lars och Maria från Team Parrot, Helena och Peter från Team Fight for Freedom, Göran och Anette från Team Kors och Tvärs, Gunilla från Dreamteam samt papegojan Curre från Team Parrot. Tack till Maria för fotot!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev