Meny Stäng

Med rullstol i husbil – tillgänglig husbil från Blucamp

Annons

Med rullstol i husbil? Att anpassa en vanlig husbil för rullstol kan vara dyrt, men nu presenterar BluCamp en serietillverkad husbil för personer med rörelsenedsättning. Förutom att husbilen är anpassad på alla möjliga sätt får man ner priset till att matcha en “vanlig” husbil. Fantastiskt kul att äntligen se en husbil som också passar för personer med en fysisk funktionsnedsättning!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Med rullstol i husbil?

Hittills har det varit ganska knepigt att ge sig ut med rullstol i husbil. Att anpassa en “vanlig” husbil kan nämligen bli en dyr historia. Lösningen kan vara en serietillverkad husbil, och det är detta som presenteras från det italienska märket BluCamp.

Husbilen har tidigare funnits tillgänglig i Italien, men det är först nu den finns på marknaden i Sverige. Jag (Helena) jobbar, som flera läsare kanske vet, med frågor som rör funktionsnedsättning och tillgänglighet och därför tyckte jag att det var extra roligt att se det här initiativet. Vi passade på att kolla in husbilen under de sista brinnande timmarna på mässan Elmia Husvagn Husbil.

BluCamp - med rullstol i husbil

BluCamp Sky Free

BluCamp Sky Free är byggd på Fiat-chassi och är 7,12 meter lång. Totalvikten ligger som grund på 3,5 ton, men bilen kan viktas upp till 3,65 eller 4,25 ton. Husbilen har fyra bältade platser samt fyra sängplatser, och är utrustad för en person med rullstol. Bilen är som standard utrustad med rullstolslift, och det finns även möjlighet att få bilen utrustad med ramp. Även förarplatsen kan rullstolsanpassas, redan på fabriken.

BluCamp Sky Free - med rullstol i husbil

Öppen planlösning – för rullstol i husbil

Husbilen har en öppen planlösning och det känns verkligen stort och luftigt när man tittar in. Det finns inga nivåskillnader i golvet, och köket är anpassat för en person som använder rullstol. Även toalett och dusch har anpassats.

Med rullstol i husbil

Stor efterfrågan

Vi pratade en stund med återförsäljaren från Varbergs Husbilar AB, som berättade att efterfrågan under Elmiamässan varit stor. Många som kör husbil är lite äldre redan när de skaffar husbil och 30 år senare kanske den ena eller den andra i paret behöver använda rullstol. Ska man behöva sluta med sitt fritidsintresse då? För många har det tyvärr varit så, men med en anpassad husbil kan det förhoppningsvis bli lättare för fler att ta del av husbilslivet.

Återförsäljare i Varberg

I Sverige finns idag en återförsäljare av BluCamp Sky Free, och det är Varbergs Husbilar i Halland. Priset ligger mellan cirka 900 000 kronor och en miljon, vilket åtminstone är mer prisvärt än att köpa och tillgänglighetsanpassa en “vanlig” husbil. Väldigt trevligt att husbilslivet kan bli tillgängligt för fler!

Blu Camp

Prenumerera på vårt nyhetsbrev