Meny Stäng

Husbilar och tillbehör på Elmia Husvagn husbil 2019

Vi har kollat in husbilar och tillbehör på Elmia Husvagn Husbil 2019. Årets mässa var en späckad tilställning med massor av husbilar och plåtisar, ovanligt mycket tillbehör samt förstås en hel del fest och roligheter. Idag bjuder vi på husbilar och tillbehör som fastnade på linsen.

Elmia Husvagn Husbil 2019

Årets upplaga av Elmia Husvagn Husbil lockade 35 800 besökare. Inte dåligt! För vår del blev det en oerhört intensiv helg med sex föreläsningar, egen monter, möten med nya och gamla vänner, räkfrossa och Oktoberfest.

Det blev ont om tid att kika runt på mässan, men vi tog oss ändå tid att gå några varv. Man måste ju kolla in lite nyheter när man är på plats! Bilden på oss i montern är tagen av Håkan och Carina, bloggarna bakom husbilsbloggen Husbilsresor och äventyr.

Husbilar på Elmia Husvagn Husbil 2019

Det visades förstås upp massor av husbilar på Elmia Husvagn Husbil 2019, och vi har tidigare skrivit flera reportage:

Det fanns gott om både plåtisar och större husbilar på mässgolvet, och den tydligaste nyheten var kanske att många husbilar var byggda på Mercedes-chassi. Tidigare har nästan alla varit byggda på Fiat-chassi, men nu var det tydligt att Fiat fått konkurrens.

Mercedes chassi på husbil

Intressanta husbilar på mässan

En intressant husbil var Kabes nya van. Den här plåtisen är byggd på Mercedes-chassi, är 6,90 meter lång och utrustad med en riktigt smart planlösning. Husbilen har två långbäddar bak, och man kan välja att bädda över hela bredden eller att få gång- och lastutrymme emellan. Vi gillade den här plåtisen riktigt mycket, bland annat för den frikostiga takhöjden och för alla praktiska skåp.

Vi kikade också på Etrusco, som är ett italienskt instegsmärke och som alltså ska vara lite billigare. Husbilarna har en ljus och trevlig design och finns både i längre och kortare modell.

Den franska märket Chausson utmärker sig ofta med annorlunda och spännande planlösningar. Förra året kikade vi till exempel på en Chausson med två bodelsdörrar. I år kollade vi in den mycket speciella Chausson 778 Premium, som i bakre delen av bilen visar upp marknadens största badrum. Med en enkel knapptryckning kan badrummet sänkas ner, och istället kan man hissa ner den stora taksängen.

Chausson på Elmia Husvagn Husbil 2019

Utanför Elmias mässhallar stod Azimoo parkerad. Cool! En sådan här äventyrsbil kan få igång vårt resesug ordentligt. Den här husbilen skulle vara roligt att rulla omkring i!

Nyhetsbrev
Azimoo

Utomhus stod också Starliner med två husbilar med slide-outs, alltså utfällbara sidoväggar. Husbilarna byggs i helgjuten glasfiber och helt på beställning, så man kan alltså få precis den inredning man önskar.

Tillbehör på Elmia Husvagn husbil 2019

Det fanns ovanligt gott om tillbehör på Elmia Husvagn Husbil 2019. Jag vet inte om taktält räknas som tillbehör, men ett antal coola sådana visades i alla fall utomhus utanför mässan. Tälten kommer från Gentle Tent.

Taktält på Elmia husvagn husbil 2019

Vi hittade också mycket tillbehör i Kama Fritids monter, bland annat tallrikar, förvaring och kuddar dekorerade med husbilar och husvagnar.

Tallrikar på Elmia Husvagn husbil 2019
Elmia Husvagn Husbil 2019
Kuddar på Elmia Husvagn Husbil 2019

Vi ramlade också på en uppblåsbar soffa. Den såg lite inbjudande ut efter långa dagar på mässan, men någon soffa blev det ändå inte. Vi passade däremot på att shoppa lite andra tillbehör till vår husbil FREEDOM. Vi berättar snart om det!

Uppblåsbar soffa på Elmia Husvagn Husbil 2019

Besökte du också mässan Elmia Husvagn Husbil 2019? Hittade du någon intressant husbil eller några spännande tillbehör?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev