Meny Stäng

Elmias första dag – Branschnyheter och trevliga möten

Då är den första dagen på Elmia Husvagn Husbil till ända. Vi har lyssnat på nyheter från campingbranschen och träffat massor av trevliga människor – både gamla vänner och nya bekantskaper. Kom gärna och lyssna på våra föreläsningar – om Kroatien, Estland och Tyskland!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nyheter från branschen

Elmia Husvagn Husbil 2019 slog upp portarna onsdagen den 11 september, och strax efter öppnandet var det dags för presskonferens med de senaste nyheterna från campingbranschen. Man berättade att mässan är mer fullbokad än någonsin och att mässcampingen såldes slut rekordtidigt. Några snabba siffror från branschen 2018 visade på 16 miljoner gästnätter, 25 procent internationella gäster, 1065 campingplatser och 233 ställplatser.

Elmia husvagn husbil

Försäljningen av husbilar har rasat – men det finns framtidstro

Försäljningen av husbilar har rasat dramatiskt efter beskedet om nya skatteregler och en lång diskussion ägnades åt detta ämne. Alla var rörande överens om att den nuvarande beskattningen är orättvis eftersom husbilar, som kanske bara används en kort tid under året, jämförs med andra fordon men inte med andra semesterformer som sommarstuga, båt eller motorcykel.

Det fanns en tydlig upprördhet över att Transportstyrelsen först gav ett besked om att skatten inte skulle drabba husbilarna, och sedan ändrade sig på den här punkten en månad senare, och man menade att sista ordet inte var sagt. Trots att skatten drabbat branschen hårt rapporterades tillförsikt inför framtiden. På den positiva listan nämndes högt tryck på försäljning av begagnat, ökad försäljning av plåtisar och stort intresse för att hyra. Vi måste ju hålla med om att skatten känns oerhört orättvis och rent av fel. Berätta gärna hur du tänker kring detta!

Campingbranschen

Trevliga möten

Efter pressträffen hängde vi en del i vår monter i Lobby Syd. Fantastiskt roligt att prata med alla människor som kommer fram, både gamla vänner och nya bekantskaper. Vi träffade bland annat Anette från bloggen Husbil Kors och Tvärs, och som var med oss i Tyskland i somras på resan Strandkorgsutmaningen.

Elmia 2019

Vi träffade också Benita och Arne från bloggen A&B på väg, som reste tillsammans med oss till Schwedenfest i Wismar 2017.

Elmiamässan

Dessutom träffade vi Elisabeth och Lennart från bloggen Husbilen Ellen, som vi första gången träffade på en strand i Portugal 2015. Visst är husbilsvärlden fantastisk!? På bilden minglar vi i Elnaghs monter på Elmiamässan. Vi har för övrigt också träffat många andra, bland annat Håkan och Carina från bloggen Husbilsresor och äventyr samt Nils-Åke från bloggen Husbil och resor, som jobbar på mässcampingen med Caravan Club.

Mingel hos Elnagh
Elisabeth och Lennart från Husbilen Ellen samt Peter

Kika runt på mässan

Det är svårt att få tid över att kika på mässan när man både ska stå i monter och gå på presskonferens. En stund har vi i alla fall hunnit kika runt! Vi har hunnit kika lite på tillbehör till vår egen husbil och vi har också kollat in några spännande nyheter bland husbilarna och husvagnarna. Rapporter kommer framöver och du kan också få lite förhandsvisningar om du följer oss på @freedomtravelnews på Instagram.

Peter

Välkommen till våra föreläsningar

Nu är det snart dags för oss att föreläsa om våra resor. Jätteroligt om du vill komma! Du är välkommen till Café Syd i Kongresshuset följande tider:

  • Torsdag 12:30-13:00 Regionen Zadar – en pärla i Kroatien
  • Torsdag 14:30 -15:00 Regionen Zadar – en pärla i Kroatien
  • Fredag 12:30-13:00 Estland runt med husbil
  • Fredag 14:30-15:00 Estland runt med husbil
  • Lördag 12:30-13:00 Tysklands vackra östersjökust
  • Lördag 14:30-15:00 Tysklands vackra östersjökust
Helena

Prenumerera på vårt nyhetsbrev