Meny Stäng

Att ta semester från blogg och sociala medier

Annons

Kan man ta semester från blogg och sociala medier? Vi är vana att hantera blogg, Instagram och Facebook varje dag, men kanske mår man bra av en veckas semester? Kanske kan man till och med komma tillbaka mer kreativ? Vad tror du?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vad är semester?

Jag minns att jag en gång pratade med en kvinna som sa att hon inte hade råd att ta semester. I själva verket hade hon fem veckors semester, precis som andra anställda i Sverige. Vad hon menade var att hon inte hade råd att resa utomlands. Så kan det förstås vara, men det är ju något helt annat …

Semester är enligt Wikipedia “avtalad ledighet under ett visst antal av årets dagar”. Under semestern kan man resa utomlands, resa inrikes eller vara hemma och påta i trädgården (eller vad man nu gillar att göra när man är hemma). Oavsett vad man gör så är man ledig från jobbet.

Zanzibar
Semester på Zanzibar för många år sedan

Kan man ta semester från blogg och sociala medier?

Vi hade en före detta kollega till mig (Helena) över på After Work i förrgår och pratade om det här med att ta semester från blogg och sociala medier. Eller rättare sagt, hon föreslog att det kan vara en bra idé, och det fick faktiskt igång våra tankar. Vi älskar ju livet med blogg, Instagram och Facebook, men det är samtidigt en väldigt intensiv sysselsättning som kräver massor av tid och energi.

Första tanken är ju att det inte går att släppa. Men så oumbärlig är man förstås inte! När vi tänkt på det hela ett varv till inser vi att det kanske skulle göra nytta både för hälsan och för kreativiteten. Ibland är det ju först när man är ledig som tankarna får utrymme att spela fritt.

Semester från blogg och sociala medier kanske?

När bloggen också är jobb

Bloggen är vår största passion och tillsammans med resande och husbilsliv vårt absolut största intresse. Samtidigt har bloggen också blivit ett jobb för oss. Vi har för närvarande bara en halvtidslön utöver bloggen (tillsammans), och vi måste därför få inkomster från bloggandet för att få ekonomin att gå runt.

Det är ju en fantastisk ynnest att få jobba med det man tycker är roligast i hela världen, men när bloggen också måste vara en inkomstkälla kan man ju inte bara leka ihop roliga blogginlägg (vilket jag älskar). Man måste också förhandla med företag, sitta i möten, skriva ihop rapporter till samarbetspartners, svara på en aldrig sinande ström mejl, arbeta med sökmotoroptimering, uppdatera webbdesign, hantera hacker-attacker och miljarder andra saker.

Dags att ta semester från blogg och sociala medier?

Finansiering är en ständig utmaning

Eftersom det är tight att få det att gå runt ekonomiskt bollar vi också ständigt olika tankar kring hur vi kan utveckla verksamheten. Vi är inte intresserade av att bli rika (då skulle vi ha valt en annan business!) – vi vill bara lyckas finansiera och möjliggöra fortsatt dagligt resebloggande.

Det är verkligen en utmaning kan vi säga och vi kombinerar bland annat sponsrade artiklar (de där vi skriver “i samarbete med …” överst) med att föreläsa och sälja reportage till magasin. Vi funderar också på om vi skulle kunna sälja någon typ av produkter på bloggen. Vi har en del idéer, men det är väldigt viktigt för oss att det är något som verkligen är bra, som vi kan vara stolta över och som kan komma våra läsare till nytta. Vi har inte riktigt landat i detta ännu, och tips emottages tacksamt!

Semester från blogg och sociala medier

Vi funderar på att ta en veckas semester från blogg och sociala medier

Även om det är viktigt för oss att utveckla verksamheten – och kanske lägga i en extra växel – inser vi att det också kan vara bra att koppla bort alla tankar ett tag. Vi funderar nu på allvar på att ta en veckas semester från blogg och sociala medier.

För oss handlar semester inte om att resa. Resa gör vi ändå! Men att ta en hel vecka utan att blogga, svara på kommentarer och mejl, instagramma och facebooka … det skulle ju vara en slags semester för oss! Kanske skulle vi kunna komma tillbaka och vara ännu mer taggade och inspirerade? Vi funderar på att ta denna vecka när det är lite “lågsäsong” på bloggen. Kanske en vecka i januari? Vad tror du om våra semestertankar?

Blidö

Prenumerera på vårt nyhetsbrev