Meny Stäng

Våra bloggvanor – fem snabba frågor

Hur ser våra bloggvanor ut? Vår bloggvän BP, med bloggen Konst eller konstigt, uppmanade oss och andra bloggare att svara på fem snabba frågor om våra bloggvanor. Intressant att reflektera över!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Våra svar på frågorna

Här är våra svar på frågorna! När det gäller tidsåtgång har jag endast räknat tid vi lägger ner på själva blogginläggen. Om vi räknar allt arbete med “FREEDOMtravel” (webbutveckling, statiska sidor om resmål, foto & film, klippning av filmer, sociala medier, mejlkorrespondens, företagssamarbeten, rapporter till uppdragsgivare, föreläsningar, bokföring etc.) så blir det ju en annan femma, men nu pratar vi blogginlägg …

Våra bloggvanor
Med pressleg inför en konsert i Tjeckien 2016

1. Hur lång tid tar det att skriva ett inlägg med research, länkar, text, stavningskontroll och bilder?

Jag tror att jag i genomsnitt lägger 3 timmar på ett blogginlägg. Vissa enklare inlägg (som “Happy Friday“) går fortare, medan stora guider över resmål, eller inlägg som “Fakta om Island – 30 saker du (kanske) inte visste” tar ännu längre tid.

Våra bloggvanor

2. Hur många bloggar läser ni regelbundet?

Jag följer ett 100-tal bloggar på Bloglovin, men det betyder inte att jag läser allt. Jag scrollar däremot regelbundet alla rubriker, och klickar in på det som för tillfället lockar mig.

3. Hur lång tid tar det att läsa och kommentera era favoritbloggar?

Väldigt olika! Om vi är på en intensiv pressresa läser jag inte bloggar alls. Om jag är hemma eller på en lugnare resa scrollar jag flödet på telefonen i stort sett varje dag. En eller två dagar i veckan lägger jag lite mer tid på att läsa och samtidigt kommentera, och då vill jag helst göra det vid datorn.

4. När bloggar ni?

Jag bloggar oftast på kvällen, och ställer in inläggen så att de publiceras kl. 06:00 nästa morgon. På helgerna händer det också att jag skriver på dagtid, och om vi är på en intensiv resa skriver jag närhelst det finns tid (på flygplatsen, i bussen, i husbilen, i arla morgonstund …).

5. Har ni blogginlägg ”på lager”?

Väldigt sällan tyvärr … Jag tänker alltid att det vore superbra att ha ett lager med blogginlägg, som vi kan ta till om vi inte hinner skriva, men det lyckas jag aldrig få till. Ibland skriver jag ett eller två i förväg, om jag till exempel vet att vi ska på fest eller spendera tid på ett flygplan. Sponsrade inlägg skriver jag också lite i förväg, eftersom uppdragsgivaren oftast vill se och godkänna innan publicering. Oftast är vi dock helt utan “lager”.

Våra bloggvanor

Bloggar du också? Svara gärna på frågorna du med!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev