Meny Stäng

Pressresa i Kroatien – en resebloggares vardag

Annons

Just nu befinner vi oss på pressresa i Kroatien. Det innebär att vi får se och uppleva väldigt mycket fantastiskt. Det innebär också att det är intensivt, och att det finns begränsat med tid för sömn och andra avslappnande aktiviteter. Idag tänkte vi ge dig lite inblick i vårt liv på pressresa!

På pressresa i Kroatien

Vi befinner oss just nu på pressresa i regionen Zadar i Kroatien, anordnad av Kroatiens turistbyrå. Det innebär att vi kollar in en massa intressanta och spännande destinationer, men det innebär också att vi har ett betydligt mer intensivt program än vad man har när man är på semester.

Peter
Peter i en butik på ön Pag – laddad för dagens utmaningar

Tidiga morgnar

Vi har ett intensivt program, som innebär att vi ibland går upp redan vid 05:30 för att göra det vi inte hann med kvällen innan och för att packa för dagens äventyr. Vi sätter oss i hyrbilen varje morgon vid 08:00. Innan dess har vi också hunnit äta frukost, ladda vår tekniska utrustning, ladda över foton från minneskort och ägna en stund åt sociala medier.

Ön Pag
På den fantastiska ön Pag

Fullspäckade dagar

På dagarna besöker vi olika destinationer, sevärdheter, campingar och restauranger. Fantastiskt intressant och roligt, men som sagt, i en helt annan takt än man skulle göra på en semester. Hur vi orkar? Vi hittar våra sätt helt enkelt. Ibland sover vi en kvart i bilen på en parkeringsplats, haha. Sedan är man pigg igen!

Peter bad
Vi har hunnit bada nästan varje dag – vi tar en kvart när det finns möjlighet

Bloggande på kvällarna

Vi kommer vanligtvis tillbaka till hotellet vid 22-tiden på kvällen, och då är det ju dags för mig (Helena) att blogga och för Peter att gå igenom och redigera filmer. Jag älskar att skriva om dagens upplevelser, men ibland är det faktiskt omöjligt att hinna skriva om allt jag vill. Då får det bli såhär istället – ett inlägg som berättar om hur vår vardag på resande fot ibland är.

Hotell Falkensteiner
Peter vid datorn på hotell Falkensteiner i Zadar

Ett exempel …

För att förklara hur intensivt det är kan vi berätta om hotellet vi bor på. Vi bor på ett stort och fint hotell i Zadar som heter Hotel Falkensteiner. Här finns ett fint spa med en sådan där läcker pool där man kan simma både ut och in, samt en trevlig liten badplats med solstolar.

Här håller de också på att färdigställa en camping, som ägaren gärna vill visa runt oss på. Tror du att vi hunnit med något av detta? Nej, det är omöjligt att få loss en timme. Men vi har i alla fall fotat poolen!

Falkeinsteiner
Den fina spa-poolen på hotell Falkensteiner

Fantastiska upplevelser

Vi är imponerade och fascinerade av regionen Zadar. Här finns allt från historiska städer till vackra stränder och dramatisk natur. Vi har varit med om mycket mer än vi hunnit berätta om, men en del får bli lite längre och mer informativa inlägg när vi kommit hem igen.

Långa dagar – man vill ju inte missa solnedgången!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev