Meny Stäng

Pakoštane i Kroatien – och camping Kozarica

Annons

Pakoštane i Kroatien är en liten stad som ligger fint intill Adriatiska havet. Vi gjorde en liten utflykt hit med bil, och passade på att både kolla in staden och campingen. Dessutom blev det bad, glass och lite shopping.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Pakoštane i Kroatien

Pakoštane i Kroatien är en liten kustnära ort i regionen Zadar, cirka 3,5 mil söder om staden Zadar. Vi gjorde en utflykt hit i samband med att vi besökte den trevliga lilla staden Biograd som ligger cirka 8 kilometer norr om Pakoštane.

Det bor inte mer än drygt 2000 människor i Pakoštane, så det här är en liten ort. Med sitt fina läge vid vattnet är det ändå en trevlig liten stad att besöka. Längs vattnet löper en lång strandpromenad, och många små båtar ligger förtöjda och guppar.

Pakostane hamn
Pakostane, strandpromenad från camping Kozarica

I Pakoštane i Kroatien finns en fin liten kyrka och trånga stenlagda gränder, som är riktigt charmiga. Man hittar också lite restauranger och butiker.

Pakoštane i Kroatien
Pakoštane i Kroatien
Pakoštane i Kroatien

Shopping och glass i Pakoštane i Kroatien

Pakoštane är som sagt ingen stor stad, men det finns gott om små turistbutiker med sommarkläder, hattar, väskor, solglasögon och smycken. Peter gillar ju smycken och kunde inte låta bli att handla ett armband. Armband och ringar har en tendens att alltid vara för små för honom, men efter att en försäljare beredvilligt töjt ut ett armband så gick det bra … Sedan blev det glass i hamnen!

Pakostane i Kroatien
Shoppa armband
glass i pakostane

Camping Kozarica

På tio minuters promenadavstånd från Pakoštane centrum ligger campingen Kozarica. Här finns cirka 500 platser för husbilar och husvagnar, och dessutom finns stugor samt några lägenheter att hyra. Platserna ligger lummigt och fint bland de skuggande träden.

camping Kozarica
Camping Kozarica

På campingområdet finns det mesta man behöver, inklusive restaurang, bar och butik. Nere vid vattnet ligger en fin liten pool, men framför allt kan man bada i det kristallklara havet.

pool vid camping Kozarica

Stranden vid camping Kozarica

Vattnet i Kroatien är ofta kristallklart, och så även här. Man kan välja att kliva i från grusstrand, klippor eller badstege. Vi tog ett dopp från en av badstegarna. Såhär års är det lite svalt att kliva i, men så fort man doppat sig känns det som att man kan vara i och simma hur länge som helst. Härligt!

Camping Kozarica
Canping Korzarica strand
Camping Kozarica, Pakoštane i Kroatien
Kroatien
Alla våra bästa tips om Kroatien. Klicka på bilden!

Fakta om Pakoštane i Kroatien

 • Land: Kroatien
 • Län: Zadars län
 • Folkmängd: Cirka 4000 (2009)
 • Höjdläge: 16 meter över havet
 • Närmaste större samhällen: Biograd na Moru ligger 8 kilometer norrut. Zadar ligger 35 kilometer norrut och Šibenik ligger 42 kilometer söderut.
 • Klimat: Årsmedeltemperaturen är 15 grader Celsius. I juli är medeltemperaturen 26 grader och i februari 6 grader.

Fakta om Camping Kozarica

 • Öppettider: Från början av aprl till slutet av oktober.
 • Campingplatser: Det finns cirka 500 campingplatser, och WiFi ska finnas på alla platser. Platserna är uppdelade i A, B och C beroende på läge, och det finns också premiumplatser med läge närmast stranden.
 • Stugor: Det finns både villavagnar och ett mindre antal lägenheter, båda med luftkonditionering.
 • Husdjur: Husdjur är välkomna. Extra avgift tillkommer för hundar och katter.
 • Barn: Det finns lekplats, mini club samt en liten pool.
 • Service: På campingen finns butik, café och restaurang. Dessutom finns mini wellness.
 • Aktiviteter: Dykcenter finns på campingen.
 • Utflykter: Det är möjligt att göra utflykter till fyra olika nationalparker: Kornatiöarna, Krka nationalpark, Plitvicesjöarna samt Paklenica nationalpark.
 • Läs mer: Du hittar mer information på campingens webbsida.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev