Meny Stäng

Biograd Na Moru i Kroatien – och camping Park Soline

Annons

Biograd i Kroatien är en charmig liten stad som ligger längs kusten, en bit söder om Zadar. Vi gjorde en utflykt hit med bil från Zadar, strosade runt i den mysiga staden och gjorde ett besök på den stora Camping Park Soline, som ligger vackert precis vid Adriatiska havet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Biograd Na Moru i Kroatien

Vi har besökt den fina lilla staden Biograd i Kroatien, eller Biograd na Moru (Den vita staden vid havet) som staden också heter. Biograd ligger cirka 35 minuter söder om Zadar med bil, och passade utmärkt för en liten bilutflykt.

Biograd i Kroatien är en mysig liten stad full av restauranger och båtar. Här finns också en gammal stadskärna med en fin kyrka och massor av vindlande trånga gränder. Det bor runt 6000 människor i Biograd, men när stadens camping är full kan antalet nästan dubblas.

Kurka i Biograd i Kroatien
Biograd i Kroatien
Restauranger i Biograd i Kroatien
Biograd i Kroatien

Camping Park Soline – vid Biograd Na Moru i Kroatien

På promenadavstånd från Biograd, längs en fin strandpromenad, ligger en stor fin camping som vi passade på att besöka. Camping Park Soline är en riktigt stor camping med över 1000 platser för campingfordon, och här finns dessutom gott om stugor av olika sorter och storlekar.

Camping Park Soline

Åtminstone några av gästerna är svenskar – det upptäckte vi när vi såg de svenska flaggorna som vajade. Vi pratade med ett par från Sverige, som visade sig vara ägarna till fina Persköps ställplats i Skåne, där vi var för bara några veckor sedan. Hur lustigt sammanträffande är inte det? De verkade vara riktigt nöjda med sin vistelse här på Camping Park Soline.

Camping Park Soline i Biograd i Kroatien

På campingen hittar man för övrigt det mesta man behöver, inklusive butik och restaurang. Här finns också bageri … och en isautomat! För den som är intresserad arrangeras utflykter till olika sevärdheter och upplevelser i närheten, såsom nationalparkerna Krka, Plitvice, Paklenica och Kornati.

Glassmaskin på Camping Soline

Det bästa med campingen är att den ligger fint vid vattnet, med härlig utsikt och goda möjligheter för sol och bad. Vi badade en liten bit härifrån, och måste säga att det är väldigt skönt i vattnet nu i juni. Det är lite svalt när man doppar sig (så att det känns uppfriskande!), men kroppen vänjer sig snabbt och sedan är det behagligt att ligga i och simma.

Camping Park Soline
Camping Park Soline i Biograd i kroatien

Stugor på Camping Park Soline

För den som inte reser med husbil, husvagn eller tält så finns det gott om stugor. Vi har många gånger tänkt att stuga på camping kan vara ett smart sätt att semestra för en barnfamilj eller ett kompisgäng, som vill kunna komma nära havet på semestern, men hålla ner kostnaderna.

Davor, från Camping Park Soline, visade oss runt i en stuga som för tillfället inte var uthyrd. Modernt, fräscht och smarta sänglösningar! Många av stugorna ligger för övrigt i en bilfri zon, så att det blir en lugn och rofylld atmosfär i området.

Öl och tilltugg på Camping Park Soline

Vi fick också en liten pratstund med Davor på campingens restaurang. Det var en riktigt het dag, och helt fantastiskt att sitta ner på uteserveringen precis vid havet, där det fläktade skönt. Här njöt vi av en öl och en tallrik med lokala specialiteter – ost, rökt skinka och bläckfisksallad. Jag (Helena) har inte riktigt lärt mig att uppskatta bläckfisk än, med osten och skinkan var grym!

Camping Park Soline
Kroatisk ost och skinka
Peter på Camping Park Soline

Mer att se och göra i Kroatien

Vill du ha fler tips på saker att se och göra i Kroatien? Nedan hittar du massor av reportage med tips och inspiration.

Kroatien
Alla våra bästa tips om Kroatien. Klicka på bilden!

Fakta om Biograd Na Moru i Kroatien

 • Land: Kroatien
 • Landskap: Dalmatien
 • Län: Zadars län
 • Folkmängd: Cirka 5500 (2011)
 • Närmaste större samhällen: Zadar ligger 29 kilometer norrut och Šibenik ligger 49 kilometer söderut.

Fakta om Camping Soline

 • Öppettider: Från början av mars till slutet av november.
 • Campingplatser: Det finns över 1000 campingplatser, varav många ligger skuggigt bland träden.
 • Villavagnar: Det finns bekväma villavagnar med luftkonditionering och terrass.
 • Husdjur: Husdjur är välkomna. Extra avgift tillkommer för hundar och katter.
 • Barn: Det finns lekplats och särskilda aktiviteter för barn arrangeras också.
 • Service: På campingen finns butik, restaurang, internetcafé och växlingskontor.
 • Aktiviteter: Tennis, bordtennis, dykning, segling, uthyrning av cyklar, joggingspår, beach volleyboll, dalmatinsk bowling med mera.
 • Utflykter: Det är möjligt att göra utflykter till städer i närheten samt till fyra olika nationalparker: Kornatiöarna, Krka nationalpark, Plitvicesjöarna samt Paklenica nationalpark.
 • Läs mer: Du hittar mer information på campingens webbsida.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev