Meny Stäng

Instagram 2019 – reflektioner från en nybörjare

Annons

Instagram 2019 – hur funkar det och vad ska man med Instagram till? Jag (Helena) tog över vårt Instagramkonto för en dryg månad sedan och har nu bekantat mig med ett plattform som redan är bekant för många andra. Här är mina reflektioner. Håller du med, eller tänker du annorlunda? Använder du Instagram, eller är det inget för dig?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Instagram 2019

Jag (Helena) har hängt på Instagram en dryg månad, sedan jag tog över vårt konto @freedomtravelnews från Peter. Peter har drivit kontot i många år men tröttnade, och då tänkte vi att det kanske kan vara bra med ett byte!

Reflektioner över Instagram 2019

Detta har varit en intressant (och rolig!) tid och jag måste säga att jag gillar Instagram. Jag tycker att det är roligt att lägga ut bilder och att det är ett inspirerande tidsfördriv att scrolla bland andras foton. Dessutom är det enkelt att kommunicera. Men, jag har också gjort några reflektioner. Håller du med, eller tänker du annorlunda?

instagram

1. Instagram 2019 är vad bloggar var 2009

På Instagram laddar man upp en bild (eller flera) och skriver en liten text, som kan vara allt från ett enda ord till en ganska lång berättelse. Bilderna är oftast någorlunda aktuella och man berättar vad man tänker, känner, planerar, har för mål eller kanske vad man har för tips på träning eller maträtter. Med andra ord så är det ganska exakt vad bloggande var för tio år sedan. Samma sak, men ny paketering!

2. Alla säger att ”det var bättre förr”

De flesta instagrammare man pratar med tycker att ”det var bättre förr”. De pratar lyriskt om hur det var före den nya algoritmen och innan allt blev så pretentiöst. Jag har lite svårt att relatera eftersom jag inte har något att jämföra med. Jag tycker att det är roligt att lägga upp foton och upplever inget specifikt ”fel” med algoritmen, men det är kanske för att jag började fem år efter alla andra och inte har hunnit tröttna ännu …?

Instagram 2019

3. Nu är det Insta Stories som gäller

Den här punkten hänger ihop med förra punkten. Eftersom Instagram blev pretantiöst och lite ”tråkigt” kom Insta Stories (händelser). Man lägger upp foton eller filmer, som inte behöver vara så snygga men som gärna får dekoreras med diverse texter och animationer i olika färger.

Insta Stories hamnar inte i flödet utan försvinner efter 24 timmar – om man inte väljer att spara det i ett album. Det är här alla hänger verkar det som!? Jag försöker förstå Insta Stories, som ibland är kul, men har lite problem med att alla texter är så förbaskat små, ofta visas på snedden och gärna rusar förbi i en rasande fart, haha …

4. Det har varit svårt att förstå hur man ska tänka kring stories

Jag har frågat många vad idén med Insta Stories är, men ingen har lyckats förklara riktigt (eller så fattar jag bara långsamt). Nu tror jag att jag kommit på att idén är att det ska vara lite ”här och nu” och ”behind the scenes”. Jag har också försökt fråga hur en bra Insta Story ska vara, men här har jag tyckt att det är lite svårt att få ett entydigt svar. Kanske ska en Insta Story inte vara speciellt bra? Eller så ska den vara lite ”obra” … fast på rätt sätt? Hjälp mig gärna här!

5. ”Ge och ta” finns inte alltid i Instagram-världen

Om jag börjar följa en världsstjärna på Instagram så räknar jag knappast med att världsstjärnan börjar följa mig tillbaka. Men om jag börjar följa en bloggkollega som jag känt i många år, och kanske festat eller rest tillsammans med? Ja, här var jag nog lite naiv och inbillade mig att sociala medier var just ”sociala”. Nu har jag lärt mig att ömsesidigt utbyte mellan branschkollegor långt ifrån är en självklarhet på Instagram 2019. Sånt är lite tråkigt tycker jag.

instagram 2019

Vad tycker du om Instagram?

  • Använder du Instagram? Varför/varför inte?
  • Gillar du ”vanliga” Instagram eller ”Insta Stories” bäst? Varför?
  • Vad gillar du hos ett ”bra” Instagramkonto?
  • Hur tycker du att en ”bra” Insta Story är?
  • Hur tycker du att Instagram har utvecklats – bättre nu eller bättre förr?
  • Hur tycker du att stämningen är på Instagram 2019?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev