Meny Stäng

Freedomtravel på Instagram – vi byter roller!

Följer du FREEDOMtravel på Instagram? Då har du kanske lagt märke till att jag (Helena) nyligen tagit över Instagram efter Peter. Vi byter roller och ändrar om. Ibland är det bra att ändra på gamla vanor – och ibland är det riktigt roligt att prova något nytt!

Hälsning från Tjeckien

Vi befinner oss just nu på resande fot i Tjeckien. Detta är en fantastiskt rolig resa, men det är också hektiskt och svårt att hinna skriva. Idag blir det ett inlägg om Instagram, som jag började skriva redan innan vi åkte.

Tjeckien
Karlovy Vary
Vackra Karlovy Vary i Tjeckien

FREEDOMtravel på Instagram

FREEDOMtravel har funnits på Instagram sedan 2014. Vi började strax efter en resa till Marocko, vilket man kan se på Peters första Instagrambild – ett foto från Sahara. Att det var Peter som tog hand om Instagram föll sig kanske naturligt eftersom jag (Helena) oftast bloggade. Jag loggade inte ens in på Instagram under de första fem åren.

Att inte finnas på Instagram

För mig har det egentligen varit helt ok att inte finnas på Instagram. Jag har ju haft fullt upp med bloggen! Samtidigt har det känts konstigare och konstigare i sociala sammanhang när man träffar andra influencers. Ofta vill folk först veta vad man heter på Instagram så man kan hitta varandra där … och jag har ju inte ens kunnat logga in.

Varför byter vi?

Efter alla år på Instagram har Peter börjat tröttna. Just nu är han enormt engagerad i att bygga informativa och bra sidor om länder, som du kan hitta i vår meny på bloggen. Han är också väldigt engagerad i alla resor och samarbeten som vi planerar framöver. Och då började jag fundera … tänk om jag skulle tycka att Instagram är roligt?

Nu är jag Instagrammare

Nu är jag Instagrammare! De flesta som börjar på Instagram och lägger ut sitt första foto startar antagligen från noll. Jag gick rakt in på ett konto med över 1600 följare. Spännande! Jag fick också ta över alla konton som vi följer – intressant det också!

Vad blir annorlunda nu?

Jag har sagt att om jag tar över vårt Instagramkonto så vill jag göra på mitt sätt. Det är ju då det är roligt! Nu vet jag kanske inte riktigt ännu vad som är mitt sätt, men jag har i alla fall en plan (som eventuellt kommer ändras längs vägen).

Planen är att ha fokus på husbåtsliv, husbilsliv, roadtrips och äventyr. Det kommer bli mycket foton från husbåtslivet när vi är hemma, och mycket foton från resorna när vi reser. Det kan fortfarande komma filmer ibland, men antagligen blir det störst fokus på foton. Och så har jag börjat experimentera lite med Insta Stories … Vad tror du om planerna? Har du några tips till mig?

Har du Instagram?

Har du Instagram? Följ gärna oss på @freedomtravelnews om du inte redan gör det. Tipsa oss också gärna om ditt eller andra intressanta Instagramkonton!

Nyhetsbrev

Jag visste inte att jag skulle tycka att detta var så kul, men jag har blivit nästan löjligt entusiastisk. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta med detta!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev