Meny Stäng

Makarska rivieran, Kroatien

Makarska rivieran i Kroatien sträcker sig 60 km, från Omis i norr till Gradec i söder. Kustlinjen är dramatisk med de höga bergen och det turkosblå havet och detta har blivit en populär destination för turister från hela världen. Just där vi står nu, i Podaca, blir det ändå inte trångt. Kustlinjen här är bebyggd med vanliga bostadshus, något litet lägenhetshotell och några små campingar, så det får inte plats några stora vräkiga hotell.

Charmiga orter

Makarska rivieran består av flera charmiga orter, såsom Podgora, Makarska, Baska Voda med flera. Härifrån kan man också ta båtar till öarna Hvar och Brac. Jag lägger in en karta som visar Makarska rivierans sträckning, och jag har också ringat in de platser som vi besökt och skrivit om de senaste dagarna. Om du missat det hittar du våra inlägg här om Hvar, Stari Grad och Mostar i Bosnien.

Kartbild över Makarska rivieran. De inringade platserna har vi besökt de senaste dagarna.
Kartbild över Makarska rivieran. De inringade platserna har vi besökt de senaste dagarna.

Camping i Podaca, Makarska rivieran

Nu står vi på en liten och helt nyöppnad camping i Podaca som heter Camp Podaca. Vi letade egentligen efter en ACSI-camping som också skulle ligga här, men körde fel och råkade hamna här istället. Det gör i och för sig inte så mycket, för den här campingen är väldigt charmig och vi har fantastiskt utsikt över havet från vår plats. WiFi ingår i priset, som bara är lite högre än priset på ACSI-campingarna.

Camp Podaca i Podaca på Makarska rivieran
Camp Podaca i Podaca på Makarska rivieran

Campingen ligger i flera etage och det finns en liten trappa ner till den fina stranden. Det finns bord och stolar för campingens gäster och om man vill komma i kontakt med de unga killarna som sköter campingen är det bara att anropa dem i walkie-talkien som ligger på bordet! Enda nackdelen med campingen är att infarten är brant och att de flesta platserna är väldigt små. Allra bäst passar campingen för lite mindre husbilar.

Bord och stolar på Camp Podaca, samt walkie-talkie så man kan tillkalla personalen
Bord och stolar på Camp Podaca, samt walkie-talkie så man kan tillkalla personalen

Missade du förra inlägget om husbilsresan 2015? Läs Mostar, Bosnien