Meny Stäng

Naturiststränder i Kroatien

Annons

Kroatien är nog ett av de bästa resmålen i Europa om man vill sola och bada naken på semestern. Det finns gott om naturiststränder i Kroatien – både officiella sådana och undanskymda hörn av stränder där folk gjort det till vana att bada nakna. Dessutom finns det gott om naturistcampingar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Kroatien – ett naturistvänligt resmål

Den kroatiska kusten anses som ett av de mest naturistvänliga resmålen i Europa. Kroatien har en lång historia av naturism och enligt Cronatur.com öppnade den första naturiststranden i Kroatien, Paradise Beach på ön Rab, redan år 1934. På sajten Adrigate hittar man en lista på hela 100 naturiststränder. Det finns med andra ord en hel del att välja på!

Hvar i Kroatien
Nudistcamp Vrboska på ön Hvar är en av alla naturistcampingar i Kroatien

Nakenbad vid Zlatni Rat

Vi befinner oss just nu vid den kända stranden Zlatni Rat i Bol på ön Brac i Kroatien. Zlatni Rat är förstås ingen nakenstrand, men man behöver inte gå långt från den kända stranden för att hitta skyltar som visar var man kan bada naken. Nu i oktober är det dessutom lågsäsong, så det är inte mycket folk på stränderna över huvud taget.

Vi passade på att sola och bada nakna några timmar idag i det helt fantastiska vädret. Så här i oktober är man ju dessutom mer eller mindre ensam på naturiststränderna och det är lätt att hitta sitt eget lilla undanskymda hörn bland stenformationerna, om man så vill. Hur ser du på nakenbad och naturiststränder? Badar du gärna naken när du får tillfälle eller är det helt otänkbart att sätta din fot på en naturiststrand?

"Textlfritt" - sol och bad i Kroatien
I Kroatien kan man sola och bada ”textilfritt” om man har lust
Kroatien
Alla våra bästa tips om Kroatien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev