Meny Stäng

Kalanggaman i Filippinerna – en paradisö

Kalanggaman är en paradisö i Filippinerna, med vita sandstränder, kristallklart vatten och vajande palmer. Detta är en obebodd liten ö dit man kan göra dagsturer från Malapascua eller Leyte. För oss blev detta ett av våra första stopp under vår båtluff i Filippinerna.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Ön Kalanggaman i Filippinerna

Ön Kalanggaman bjuder på precis allt som en paradisö ska bjuda på, och dessutom finns en del service för turister i form av exempelvis butik, kanotuthyrning och möjlighet att bo kvar över natten.

Kalanggaman tillhör Visayaöarna i Filippinerna och ligger på utflyktsavstånd från öarna Malapascua och Leyte.

Båtresa från Leyte till Kalanggaman

Vi är ute på båtluff i Filippinerna och hade precis besökt staden Tabango på Leyte. Nästa mål på resan var Kalanggaman och vi gav oss av på förmiddagen. Denna gång var det finare väder och vi fick en lugn och skön båtresa, på knappt två timmar.

Båttur

När vi närmade oss Kalanggaman möttes vi av en paradislik ö, omgiven av vita sandstränder och turkost vatten. Eftersom vädret bara var ”halvfint” när vi kom – det var lite molnigt och det kom till och med en kort regnskur – kom inga turistbåtar och vi hade turen att vara nästan helt ensamma på ön.

Kalanggaman Filippinerna

En paradisö med fantastiska stränder

Kalanggaman är en liten ö, och det tar inte lång tid att promenera från den ena änden till den andra. Både palmer och andra gröna träd bjuder på grönska, och dessutom finns små supersöta dunbollar till höns som skruttar omkring. Runt om ön finns dessa fantastiska stränder, där det är otroligt fint både att bada och snorkla.

Sandtungor på Kalanggaman

På Kalanggaman finns också två ”sandtungor” som sticker ut från ön. Under högvatten försvinner de delvis, och under lågvatten träder de fram i hela sin längd.

Kalanggaman Filippinerna
FREEDOMtravel på Kalanggaman Filippinerna

Service för turister

Även om Kalanggaman är en obebodd ö, så till vida att ingen bor permanent här, så finns det en hel del service för turister. På ön hittar du till exempel toaletter, små bambukonstruktioner med tak och bänkar samt en liten butik och uthyrning av kanoter och vattenskoter. Det är också möjligt att hyra boende vid stranden och bo kvar på ön över natten.

Kalanggaman butik Filippinerna
kalanggaman Filippinerna
Det är inget fel på den här arbetsplatsen!

Vi tältade på stranden

Vi frågade om vi fick lov att tälta på stranden, och det gick bra. Sagt och gjort. Vi satte upp våra tält med utsikt mot stranden och det grönskimrande vattnet. På kvällen köpte vi några öl i butiken, som vi drack i sanden, och sedan kröp vi in i våra tält. Så fantastiskt mysigt!

Ännu mer idylliskt var det kanske att vakna morgonen efter, med utsikt mot havet. Vi trivdes så bra på Kalanggaman att vi betalade ”angöringsavgiften” för ytterligare en dag, och stannade ännu en natt.

Mer att se och göra i närheten

Om du besöker Kalanggaman kommer du antagligen från Malapascua eller Leyte, som du kan upptäcka vidare. Här nedanför hittar du alla våra reportage om Filippinerna.

WIFI.se
Våra bästa tips om Filippinerna. Klicka på bilden!

Video från Kalanggaman

Prenumerera på vårt nyhetsbrev