Meny Stäng

Vår resa till Filippinerna – från Stockholm till Cebu

Annons

Nu ska vi berätta om starten på vår resa till Filippinerna! Vi har gett oss av på ett tre månader långt äventyr, och resan har bara precis börjat. Allt inleddes i Stockholm, med flyg till Cebu via Doha.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Avresa från Stockholm

Vi har förberett oss länge för denna långresa till Filippinerna, och vi har tidigare skrivit om förberedelserna. När det nu äntligen var dags att ge oss av klädde vi oss bekvämt och med endast en supertunn vindjacka – som kan rullas ihop till nästan ingenting – för att slippa skrymmande packning när vi är på plats i Asien.

På bilderna nedanför ser du oss med all packning: varsin liten ryggsäck på ryggen och varsin större ryggsäck bredvid oss. Vad Peter har i handen? Ett fiskespö! Bilderna tog vi medan vi väntade på taxin (vi brukar använda appen Bolt, som vi tycker har bra priser), som skulle ta oss till Arlanda …

Sträcka 1: Stockholm – Doha med Finnair

Vi hade bokat hela resan (Stockholm – Cebu) med Qatar Airways, men den första delen av resan (Stockholm – Doha) trafikerades av Finnair. Resan tog sex timmar och även om det alltid är lite obekvämt att flyga får vi nog säga att man reser utmärkt med Finnair.

Vi serverades vegetarisk lasagne och vin, såg på film och läste böcker. Innan det var dags att gå ner i Doha serverades en smörgås.

Byte av flyg i Doha

Det första planet var lite försenat, vilket innebar att vi hade kort om tid i Doha. På flygplatsen i Doha hann vi inte mer än att skynda på stegen genom säkerhetskontrollen och fram till gaten för att gå på nästa plan. Skönt ändå att slippa vänta!

Sträcka 2: Doha – Cebu med Qatar Airways

Snart var det dags för nästa sträcka, den 9 timmar långa flygningen från Doha till Cebu med Qatar Airways. Vi gick ombord sent på kvällen/natten och serverades en smörgås innan det var dags att spendera natten sittandes i en flygplansstol.

Qatar Airways har bra och moderna flygplan där man sitter någorlunda bekvämt. Personalen är uppmärksam och det finns ett bra utbud av filmer. Men det är ju ändå ansträngande att flyga så här långt. När det äntligen närmade sig morgon (eller eftermiddag om man betänker asiatisk tid) serverades vi en brunch, och kunde börja se fram emot att snart vara framme …

När vi tog fram mobilen för att fota utsikten frågade en av de uppmärksamma flygvärdinnorna om vi kanske ville ha ett foto på oss tillsammans. Det tackade vi ja till!

Framme i Cebu i Filippinerna

Äntligen framme! Våra vänner, Micke och Julia, hade sagt att vi skulle ta en taxi till hotellet och att vi skulle ses där, vilket vi var helt inställda på. Men när vi gick ut – i den tryckande tropiska värmen – stod de där … med ett stort plakat! Faktum är att det tog en liten stund innan våra hjärnor fattade vad de såg. Den här välkomstkommittén var avsedd för oss!

Julia och Micke välkomnar oss i Cebu, Filippinerna

Fantastiskt roligt att ses igen! Och wow, kolla att de fixat det här plakatet, bara för vår ankomst! Vi lovar att starten på resan i Filippinerna kändes helt fantastisk!

Vi tog sedan tillsammans en taxi (appen Grab som är populär här) till vårt hotell, Grand Emilia Hotel i Cebu City. Detta är ett något enklare, men fräscht och alldeles utmärkt hotell med bra läge.

Härifrån utgår vi nu, under våra dagar i Cebu City. När vi nu befinner oss i en storstad passar vi på att göra en del ärenden och förberedelser inför våra fortsatta äventyr i detta spännande örike.

Fortsätt gärna följa resan här på freedomtravel.se och på Instagram på @freedomtravelnews!

Våra bästa tips om Filippinerna. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev