Meny Stäng

Långresa med båtluff i Filippinerna – följ oss på det stora äventyret!

Annons

Vi, Helena och Peter, reser ständigt för att uppleva och berätta om intressanta resmål. Nu är det dags för ett tre månader långt äventyr i Filippinerna – med båtluff mellan öarna – som du kan följa i sociala medier.

I slutet av januari är det dags. Vi flyger till Cebu i Filippinerna för att starta det som ska bli ett tre månader långt och spännande äventyr, tillsammans med våra beresta vänner Micke och Julia, som redan spenderat flera månader i Asien denna vinter.

Möte med ”The Swedish Camel Rider”

Under arbetet med FREEDOMtravel Sommarmagasin 2023 genomförde vi en intervju med äventyrarna Micke och Julia. Reportaget handlade om parets spännande husbilsresor till Tunisien, där Micke tränade och tävlade för kapplöpning på dromedar under namnet ”The Swedish Camel Rider”.

Det osannolika ekipaget – svenska Micke och dromedaren Lahjal – kom slutligen på en hedrande 10-plats, i hård konkurrens i ett lopp med 22 erfarna kamelryttare från hela Nordafrika.

Intervjun ledde vidare till vänskap och planer på gemensamma projekt. Nu möter vi upp Micke och Julia i Filippinerna, där vi planerar att resa tillsammans under tre månader.

Äventyrsresa och båtluff

Resan i Filippinerna startar i Cebu och gå vidare till ön Malapascua, där vi tillsammans kommer hyra en båt med besättning och resa runt i Filippinernas fantastiska övärld, där det finns mer än 7000 olika öar att upptäcka.

Vi reser lätt, med varsin ryggsäck, och är öppna för äventyr, överraskningar och nya planer längs vägen. Förutom att vi alla fyra kommer arbeta med ett gemensamt projekt så kommer vi (Peter och Helena) förstås driva vårt digitala resemagasin FREEDOMtravel, från vårt exotiska kontor.

Du kommer som vanligt kunna vänta dig en ny artikel varje morgon klockan 06:00. Innehållet kommer ha stort fokus på äventyret i Filippinerna, men varvas med resenyheter, reportage om andra destinationer samt reportage skrivna av magasinets 15-tal gästskribenter.

Följ resan i sociala kanaler

Du kan följa resan här:

Hoppas att du vill ”hänga med” oss under detta äventyr! Har du kanske några tips till oss inför avresa?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev