Meny Stäng

Restauranger på Malapascua i Filippinerna – 7 tips

Restauranger på Malapascua kan vi berätta om idag. Vi har ätit på några lite finare ställen vid stränderna och många enkla ställen med lägre prisnivå. Här kan du se lite mer om maten på ön Malapascua i Filippinerna.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Restauranger på Malapascua

Det finns en hel del restauranger på Malapascua att välja på, även om ön inte är så stor. Några håller lite högre standard, och är därmed också lite dyrare, samtidigt som det också finns många lokala, enkla och budgetvänliga matställen. Här tipsar vi om några av våra favoriter.

1. Ocean Vida

När man är på Malapascua är det nästan omöjligt att inte hamna på Ocean Vida. Den här restaurangen ligger längs med den turistiga stranden Bounty Beach och är oftast det ställe som har mest gäster, kanske eftersom de har så många mysiga sittplatser, både en trappa upp med utsikt och i sanden, med olika former av sköna fåtöljer och sacco-säckar.

Ocean Vida är ett utmärkt ställe när man är sugen på västerländsk mat. Här kan man vara säker på att få god pizza och goda hamburgare. Är du mer sugen på asiatisk mat? Ja, då finns det också.

Restauranger på Malapascua - Ocean vida

2. Angelina

Om du är sugen på italienska smaker kan du bege dig till restaurang Angelina, som ligger mysigt på Logon Beach, inte så långt från hamnen. Här kan man framför allt äta pizza och pasta, och även en rad olika italienska efterrätter.

Vi var mycket nöjda med pastan vi beställde, och med den härliga platsen i sanden. Däremot fanns det ingen gelato på menyn, vilket vi hade hoppats på, så någon efterrätt blev det inte för vår del.

Restauranger på Malapascua - Angelina

3. KB Merk Barbeque

Bland de lite billigare restaurangerna på Malapascua har KB Merk Barbeque blivit en favorit för oss. Den här enkla restaurangen ligger på kort promenadavstånd från Bounty Beach, och serverar mycket prisvärda maträtter. Vi har varit nöjda med precis allt vi ätit här: Chicken Adobo, sötsur kyckling, friterad kyckling, vårrullar, fried rice, nasi goreng och Chicken Cordon Bleu.

Restauranger på Malapascua - KB Merk barbeque

4. Restauranger på torget

En annan av våra vardagsfavoriter är att gå upp till torget för att äta middag. Här ligger ett helt gäng restauranger, och även om de har olika menyer så kan man vänta sig liknande typ av maträtter till liknande (plånboksvänliga) priser. Tre restauranger samsas under likadana färgglada parasoll och utöver dessa finns ytterligare några restauranger att välja på.

Restauranger på Malapascua

Vi har nästan alltid varit nöjda när vi valt asiatiska rätter på torget. Man kan peka på någon råvara (kött, fisk, skaldjur eller grönsaker) och be att få detta grillat eller beställa från menyn. Vi har ätit utmärkta rätter här i form av Chicken Curry, Chicken Adobo, fläsk i sötsur sås och sizlar. När vi försökt beställa hamburgare eller fish and chips har vi däremot ångrat oss så fort vi fått se maträtten.

5. Avila’s Horizon

Om du tar dig till Norra stranden, som är en vacker men mindre turistig strand jämfört med Bounty Beach, kan du slå dig ner på Avila’s Horizon. Det här stället bjuder på avslappnad atmosfär, härlig vy över stranden och en relativt lång meny. Vi åt hamburgare respektive sandwich här och var nöjda, även om utsikten kanske imponerade mer än maten.

6. Kokay’s Maldito Dive Resort

Kokay’s Maldito Dive Resort ligger mysigt på Logon Beach, med hälften av borden ute i sanden och hälften under ett högt tak. Detta är ännu en restaurang med lite högre standard och västerländsk mat, på en väldigt lång meny med allt från Coq au vin till pizza.

Man kan även beställa asiatiska rätter här om man önskar, men eftersom vi äter asiatiskt de flesta dagar i veckan slog vi till på köttbit med pommes frites respektive pasta. Allt smakade mycket bra och vi var väldigt nöjda med vårt besök här.

7. Shipwreck Beach Bar

Shipwreck Beach Bar (som tidigare hette Lighthouse Beach Bar) ligger strax bredvid fyren på den norra delen av ön, inte långt från det japanska skeppsvraket. Hit är det riktigt fint att promenera för att se solnedgången, och kanske samtidigt ta ett bad.

Denna baren drivs av den filippinska familjen som vi känner och före pandemin serverade de mat här. Just nu går det enbart att beställa kalla drycker, men familjen är i full gång med att bygga om baren, inreda den på nytt och planera en meny, så förr eller senare kommer man kunna äta här igen.

Fler restauranger på Malapascua

Det finns förstås ännu fler restauranger på Malapascua, utöver de vi har tipsat om. Till exempel hittar du en lång rad matställen om du strosar längs strandpromenaden vid Bounty Beach.

Fullt på Hippocampus bar och restaurang en lördagskväll

Ibland kan det också vara kul att stanna till på enkla lokala hål i väggen, bara för att testa vad de har att erbjuda. Nedanför ser du till exempel lite tilltugg i form av vårrullar och siomai (en sorts dumplings) som vi köpte på stående fot vid ett enkelt matställe, en enklare lokal pizzeria samt bullar från ett av alla små shoppar som säljer bakverk.

siomai
Vårrullar och siomai (en sorts dumplings)
Pizzeria
Lokal pizzeria med mycket budgetvänliga pizzor, men med helt annan ost än vi är vana vid …
bakverk i Filippinerna
Söta bakverk finns att köpa på många ställen

Ännu fler tips på restauranger på Malapascua?

Har du kanske ännu fler tips på restauranger på Malapascua? Berätta gärna i så fall! Gillar du att äta asiatisk mat när du reser i Asien, eller föredrar du västerländska maträtter?

fisk som ska grillas

Mer att se och göra i närheten

Vad kan man mer göra på Malapascua? Ön är framför allt populär för sol och bad, snorkling och dykning. Dessutom finns möjlighet till spa och olika båtutflykter. Här hittar du alla våra tips om Malapascua. Genom att klicka på bilden nedan hittar du alla våra artiklar om Filippinerna.

Våra bästa tips om Filippinerna. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev