Meny Stäng

Restauranger på Panglao i Filippinerna – 9 tips

Restauranger på Panglao ska det handla om idag. Vi har ätit på en lång rad restauranger på den här filippinska semesterön – både finare och enklare ställen – och här delar vi med oss av våra tips, tillsammans med foton.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Restauranger på Panglao

Det finns en hel del restauranger på Panglao att välja på, oavsett om du vill äta lokalt, asiatiskt eller kanske europeiskt. Här tipsar vi om några av våra favoriter.

1. Udzuki

Udzuki är en liten japansk restaurang, som ligger lite avskilt (dock på gångavstånd från Marina Point Bay Resort där vi bodde) men dit folk ändå hittar, eftersom maten är så bra.

Restaurangen är väldigt mysig och personalen engagerad. Vi var här flera gånger och åt gott. Till exempel beställde vi in färska vårrullar, gyoza (japanska dumplings), sushi och yakiniku. Allt smakade fantastiskt bra!

2. Paprika

Resraurang Paprika ligger vid Donatela Resort, nära den lilla stranden Tuba Beach. Miljön är väldigt fin med grönska, små broar över vatten och utsikt över havet. Maten är också god, men prisläget är högt.

De flesta maträtter på Paprika låg på 1000 peso (cirka 200 kronor), vilket är betydligt mer än vad vi brukar betala för en maträtt i det här landet. Vi beställde i alla fall in en kötträtt till Peter för 1100 peso, men när kyparen frågade ”Do you accept the price Ma’am?” tittade jag en gång till. Det stod inte 1100 peso utan … 11 000 peso (2000 kronor)!!

Vi satte i halsen och blev med ens väldigt osugna på kött. Det blev istället lax med potatismos för 1000 peso, som smakade skandinaviskt och var mycket gott.

3. Sicily Italian & Wood Fire Pizza

Restaurangen Sicily ligger längs bilvägen som går mellan Alona Beach och huvudön Bohol. När vi parkerade moppen vid vägen var vi nästan osäkra på om det fanns en restaurang, eftersom skyltarna var så slitna och ledsna, men när vi promenerade inåt uppenbarade sig en fin och välskött siciliansk resaurang, med härlig miljö.

Här beställde vi varsin vedeldad pizza, som var så stora att vi egentligen kunde ha delat på en. Men riktigt gott var det!

4. Wonderland Sayaw Thai Food

Wonderland Sayaw Thai Food är en thairestaurang som ligger längs den stora vägen, i närheten av Alona Beach. Det bästa med den här restaurangen är att den är så mysigt inredd, att atmosfären är härlig och att personalen är trevlig.

Maten var tyvärr inte jättegod. Vi beställde färska vårrullar till förrätt, men skillnaden från vårrullarna på restaurang Udzuki var milsvid. Vi fick i alla fall rejält med grönsaker, vilket man inte alltid får.

WIFI.se

5. Precito’s Restaurant & Beer Garten

Precito’s Restaurant & Beer Garten är så nyöppnad att den inte verkar finnas på Google maps ännu. Restaurangen ligger relativt nära thairestaurangen, men längre bort från Alona beach, mitt emot en bensinstation.

Det här är ett ganska enkelt ställe som serverar filippinska och andra asiatiska rätter, till bra priser. Vi beställde kycklingvingar och yakiniku med ris, och allt smakade mycket bra.

6. A Tavola

A Tavola är en italiensk, eller kanske snarare napolitansk, restaurang relativt nära Alona Beach där man framför allt kan äta pizza och pasta. Mycket goda pizzor och mycket god lasagne! Peter var framför allt lycklig för att han kunde beställa några glas gott vin.

Vin har vi knappt druckit alls på den här resan, förutom på just denna restaurang. Ofta finns det inte, och om det finns kan det smaka hemskt, eller vara rysligt dyrt. Här var vinet mycket gott. Notan blir förstås lite dyrare när man beställer vin, men det fick det vara värt!

7. Trudis Place

Trudis Place är ett av alla de ställen som ligger längs stranden på Alona Beach. Här finns ett stort urval av fisk och skaldjur. Vi beställde räkor, bläckfiskringar och pommes frites. Här ska man inte förvänta sig några stora överraskningar, men skaldjur vid havet är ju gott ändå!

8. Yuken Mari

Om man istället strosar på Dumaluan Beach / White Beach kan man slå sig ner för en matbit på Yuken Mari. Här åt vi vårrullar och ris till lunch, och det smakade utmärkt. Det var inget fel på utsikten heller!

9. Zara’s Café

Sist men inte minst måste vi nämna Zara’s Café. Detta är ju förvisso ett café och inte en restaurang, men det är inte vilket café som helst. Zara’s Café ligger på en höjd på Dayo Hill Road, i Dauis, inte så långt från en av de broar som förbinder Panglao med Bohol. Caféet bjuder på en makalös utsikt över landskapet – och på svenska bakverk!

Zara’s Café är, överraskande nog, ett svenskt café där du kan njuta av sånt som kanelbullar och mandelkaka, eller varför inte en Toast Skagen? Det finns också sallader och smörgåsar på surdegsbröd, och vi beställde en sådan som vi tog med till ett enklare middagsmål. gott att äta riktigt bröd! Om du besöker Panglao får du inte missa att besöka denna lilla pärla!

Fler restauranger på Panglao

Finns det fler restauranger på Panglao? Ja, det gör det förstås. Det finns till exempel en spansk restaurang som heter Bougainvillea, som serverar tapas och paella, men denna stängde oftast för tidigt på dagen för att vi skulle hinna äta middag här. Det finns också många enkla lokala matställen, fler restauranger längs stranden, hotellrestauranger samt snabbmatställen som McDonalds och Jollibee.

Alona Beach
Längs Alona Beach finns flera restauranger och matställen

Ännu fler tips på restauranger på Panglao?

Har du kanske ännu fler tips på restauranger på Panglao? Berätta gärna i så fall! Gillar du att äta asiatisk mat när du reser i Asien, eller föredrar du västerländska maträtter?

Mer att se och göra i närheten

Det finns förstås mer att se och göra på Panglao. Vi kan rekommendera en avslappnad tid på Marina Point Bay Resort. Du kan också besöka grottan Hinagdanan eller göra utflykter till Bohol, med Chokladkullarna, spökdjur och kanske en båttur på floden Loboc.

Våra bästa tips om Filippinerna. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev