Meny Stäng

Sikatuna’s Mirror of the World på Bohol i Filippinerna

Sikatuna’s Mirror of the World and Botanical Garden är en temapark som ligger på ön Bohol i Filippinerna. Här kan man se kända byggnader från hela världen och strosa bland växter, blommor och japanska fiskar. Vi gjorde ett stopp under en moppetur och kollade in stället.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Sikatuna’s Mirror of the World

Sikatuna’s Mirror of the World mjukstartade med en försiktig öppning 2018, och har därefter fortsatt att byggas ut och utvecklas. Man kan läsa att parken skapats av ett norskt par, och att syftet var att visa världen för filippinierna samtidigt som ön Bohol skulle få ett nytt besöksmål.

Sikatuna's Mirror of the World

Parken ligger på den sydvästra delen av ön Bohol, cirka 15 kilometer öster om Tagbilaran City.

Att besöka Sikatuna’s Mirror of the World

Under de dagar vi bodde på hotell i Tubigon, på Bohols västkust, hyrde vi flera dagar i rad moppe för att utforska ön. Under en av dessa dagar gjorde vi ett stopp vid Sikatuna’s Mirror of the World and Botanical Garden.

Sikatuna's Mirror of the World

När man kör omkring på moppe på den filippinska landsbygden, fylld av hundar, getter och små lokala sari sari-butiker (kvartersbutiker), är det svårt att tro att det strax ska dyka upp en temapark. Men det är just vad som händer! Oavsett om man gillar kända byggnader eller inte så tyckte vi att parken var ett ganska trevligt stopp under en annars lång moppetur.

Peter och Helena från FREEDPMtravel

Förutom att parken visar upp kända byggnader så kan man njuta av vackra blomsterplanteringar, porlande vatten, de japanska fiskarna koi samt allehanda skulpturer i olika storlek.

dvärgar

Byggnader på Sikatuna’s Mirror of the World

På Sikatuna’s Mirror of the World hittar man en rad kända byggnader, såsom Eiffeltornet i Paris, det lutande tornet i Pisa, frihetsgudinnan i New York, Big Ben i London, Golden Gate-bron i San Francisco och Kristusstatyn i Rio de Janeiro.

Sikatuna's Mirror of the World
Sikatuna's Mirror of the World - Golden Gate-bron

Det byggs fortfarande i parken och det såg ut som att Colosseum var på gång. Från Asien fanns betydligt färre byggnader, men vi såg Handara Gate från Bali och några kinesiska valv.

Hur var Norden representerad då? Nja, det var väl via ett vikingaskepp då … Vi frågade våra följare på Instagram vilken byggnad från Sverige de skulle vilja se, och vi fick följande svar:

 • Stockholms stadshus
 • Globen
 • Feskekörka i Göteborg
 • Smögenbryggan
 • Midsommarstång
Vikingaskepp

Lunch på Café Acropolis

Vi var hungriga vid vårt besök, så det fick bli lunch på Café Acropolis. Här beställde vi ananaskyckling, vilket smakade helt ok, men inte så mycket mer än så. Men bra med ny energi inför vidare moppefärd!

Café Acropolis
Ananaskyckling

Mer att se och göra i närheten

I närheten av Sikatuna’s Mirror of the World kan vi rekommendera besök vid de kända Chokladkullarna, vid besöksmålen för att se filippinska spökdjur och vid floden Loboc, där man kan ge sig ut på lunchkryssningar. Om du vill sola och bada kan du ta dig till ön Panglao, där du hittar fina stränder och många resorts. Här hittar du alla våra tips om Bohol. Vill du ha ännu fler tips till Filippinerna kan du klicka på bilden nedan.

WIFI.se
Våra bästa tips om Filippinerna. Klicka på bilden!

Fakta om Sikatuna’s Mirror of the World

 • Adress: MXCG+76J, Sikatuna, Bohol
 • Land: Filippinerna
 • Läge: Den sydvästra delen av ön Bohol, 15 kilometer öster om Tagbilaran City
 • Läs mer: Du hittar mer info på parkens webbplats.

Service och praktisk info

 • Öppettider: Öppet alla dagar. Dagtid 8-18, samt kvällstid 18-19 50 peso.
 • Priser dagtid: 120 peso/person (cirka 25 kr) för vuxna, 100 peso/person (cirka 20 kr) för pensionärer och funktionsnedsatta och 50 peso (cirka 10 kr) för barn upp till 1 meter. (2023)
 • Priser kvällstid: 150 peso/person (cirka 30 kr) för vuxna, 130 peso/person (cirka 25 kr) för pensionärer och funktionsnedsatta samt 50 peso (cirka 10 kr) för barn upp till 1 meter. (2023)
 • Matservering: Café Acropolis serveras mat och dryck.
 • Tillgänglighet: Gångvägarna är av betong. Alla byggnader, utom Kristusstatyn från Rio de Janeiro, är tillgängliga för äldre och personer med rörelsenedsättning. Vid behov kan personer med funktionsnedsättning släppas in med van, från annan ingång.
 • För barn: Lekplats finns.
 • Regler i parken: Parken är rökfri. Små husdjur är tillåtna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev