Meny Stäng

Glamping och naturistcamping i Vrsar, Kroatien

Vrsar ligger på Istriens västkust i Kroatien och är en medeltidsstad där vi besökte en riktigt bra restaurang. Vi spanade in campingen Porto Sole och en naturistcamping Koversada i Vrsar. Båda har fantastiska lägen bredvid adriatiska havet och nudistcampingen har även en egen ö för glamping i Vrsar, Kroatien…

4-rättersmiddag på restaurang Trost

Restaurang Trost ligger fint vid vattnet i centrala Vrsar, och här kan man få riktigt, riktigt god mat. Personalen var dessutom ovanligt trevlig och tog sig god tid att prata med oss. De visade upp färska lokalt plockade kantareller och undrade om vi kanske ville ha dem i vår risotto? Ja, det ville vi ju förstås!

Nyplockade kantareller från regionen

Restaurang Vrsar

Peter fick också ta en selfie med Mr Hummer … Menyn då? Jo, vi började med en helt grymt god fisksoppa och fortsatte med en smakrik risotto på kantareller och räkor. Till huvudrätt blev det färsk fisk och bläckfisk, med det klassiska kroatiska tillbehöret till fisk: potatis med mangold.

Till sist avslutade vi med två lokala bakverk, en kaka med pinjenötter, ost och vallmofrön och en annan med fettfri ost och fikon – och den sistnämnda var bara sååå god!

Färsk fisk och bläckfisk med tillbehör

Färsk fisk och bläckfisk med tillbehör

Efterrätt på restaurang Trost

Efterrätt på restaurang Trost

Camping Porto Sole i VRSAR

Vi bodde på camping Porto Sole – en trevlig camping som är lummig och fin trots att den rymmer 840 platser. Vi fick en superfin plats precis intill havet, där vi kunde sitta med fönster och dörrar öppna mot vattnet. WiFi ingick i priset (17 euro/dygn med ACSI-kort under lågsäsong) och fungerade utmärkt. Bäst av allt var att det är promenadavstånd in till stan längs en fin strandpromenad.

Porte Solo

Husbilarna står ända nere vid stranden på Porto Sole

Naturistcamping med en egen ö och Glamping

Precis intill camping Porto Sole ligger naturistcampingen Koversada, som drivs av samma ägare. Den här campingen har hela 1300 platser som ligger utspridda i en vacker naturmiljö. Ägaren visade oss runt i bil (det är liksom för stort för att man ska kunna promenera!) och det vi framför allt gillade var den helt egna ö (!) som campingen har.

Ön är förbunden med fastlandet med en liten bro, och när man kommer ut här är det verkligen natur och lugn man upplever. Man kan inte ta med campingfordon hit utan det är tält eller glamping som gäller, och om man vill kan man besöka den lilla restaurangen, som självklart har havsutsikt.

Glamping på camping Koversada

Glamping på camping Koversada

Inne i restaurangen kan man följa campingens historia på gamla foton, och det känns som en helt annan tid (eller en annan planet) när man ser skönhetsmissarna  posera nakna med röda band för den årliga begivenheten “Miss Koversada” på det glada 70-talet. Idag är medelåldern på naturistcampingarna betydligt högre, även om naturistcamping fortfarande är väldigt populärt i Kroatien.

En ö utanför en naturistcamping Koversada

Camping Koversadas helt egna ö

Läs gärna fler restips från Kroatien på FREEDOMtravel

Delar av denna resa ingår i en pressresa. Texterna, bilderna och åsikterna är som vanligt våra egna.