Meny Stäng

Zaton Holiday Resort i Kroatien – med extra allt

Zaton Holiday Resort är en semesteranläggning och en camping i Nin i Kroatien med extra allt. Det här är det perfekta stället för dig som vill hitta precis allt för semestern på campingen – från strand och pool till ridlektioner och dykskola.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Zaton Holiday Resort i Kroatien

Zaton Holiday Resort i Kroatien är ett sånt där ställe som man antingen älskar eller hatar, tror jag. Campingen är enormt stor, mycket välskött och har allt man kan önska sig. Om detta är vad man söker på semestern är Zaton Holiday Resort verkligen det perfekta stället.

Om man snarare vill ha liten och avskild campingplats, utan restauranger och aktiviteter, ja då ska man nog se sig om efter något annat. Oavsett är det fascinerande att ta en runda på den här resorten – häng med!

Stranden på Zaton Holiday resort

Enorm semesteranläggning

Zaton Holiday Resort i Nin är en enorm semesteranläggning med över 1000 campingtomter, 300 villavagnar, 500 lägenheter och dessutom flera glampingtält. Tillsammans med poolområden, sportarenor och restauranggator sträcker sig anläggningen över ett gigantiskt område, och för att ta sig runt kan man ofta behöva nyttja det ”lilla tåget”.

Tåg på Zaton Holiday Resort

Camping och glamping

Den 4-stjärniga campingen erbjuder mer än 1000 stora campingtomter, utrustade med el, vatten och avlopp. Här finns också glampingtält som ska ge safarikänsla, samtidigt som det förstås inte tummas på lyxen.

Villavagnar och lägenheter

Villavagnarna ligger skuggigt bland pinjeträden och är utrustade med luftkonditionering, mikrovågsugn och satellit-TV.

Stugor på Zaton Holiday Resort

Lägenheterna ligger i stenhus som ser ut som året runt-bostäder. Vi besökte en lägenhet invändigt, och här var oerhört modernt med luftkonditionering och stor terrass.

All service man kan tänka sig

Servicehusen på Zaton Holiday Resort är inte bara vara ett ställe dit man snabbt går för att göra sina ärenden. Tvärtom, så är det meningen att man ska trivas här. Det finns gröna växter överallt och vatten porlar och rinner från olika fontäner och installationer.

Servicehus på Zaton Holiday Resort

Man får inte grilla på de egna campingtomterna på grund av brandrisk, men istället finns fina grillplatser som kan användas av alla. Här kan man också hyra kylskåp – eller kanske plocka lite färska örter i kryddträdgården.

Gigantiskt poolområde

Poolområdet är enormt och det var svårt att få överblick, men vi räknade till åtminstone åtta pooler. Poolerna har olika djup och olika inriktning, och intill finns självklart en poolbar.

Poolområde Zaton Holiday Resort
Zaton Holiday Resort pooler

Äventyrsgolf med lokal anknytning

Äventyrsgolfen på Zaton Holiday Resort är riktigt, riktigt fin. Förutom att den är grön och känns trevlig att promenera runt i så har den byggts upp med ett lokalt tema. Alla stationer handlar om någon plats eller företeelse i Kroatien. Kul och ett bra tillfälle att lära sig lite mer om landet samtidigt som man spelar.

WIFI.se
Äventyrsgolf på Zaton Holiday resort
Peter testar äventyrsgolfen på Zaton Holiday Resort
Peter går ”all in” när han testar äventyrsgolfen …

Barnklubb på Zaton Holiday resort

Förutom att barn förstås kan roa sig vid poolen, på äventyrsgolfen och på alla andra aktiviteter så finns också en lekplats och barnklubb: Zatonino Kids Club.

Sport- och fritidsaktiviteter

Det finns verkligen massor av olika sport- och fritidsaktiviteter att engagera sig i, såsom vattenskidor, vindsurfing, jet-ski, dykning, fotboll, tennis, bågskytte, mountainbike och ridning. Det finns också ett 2,5 kilometer långt joggingspår med olika stopp med utomhusgym.

dykcenter på Zaton Holiday resort

Underhållning på zaton Holiday Resort

Zaton Holiday Resort bjuder på alla möjliga sorters shower för alla åldrar: teater, kabaré, danskvällar och kulturella event. Varje kväll erbjuds någon sorts underhållning på den stora scenen.

Scen på Zaton Holiday Resort

Stranden på Zaton Holiday resort

Stranden vid Zaton Holiday Resort är en 1,5 kilometer lång strand som består av sand och grus. Vi badade här och det var riktigt skönt, men det var ganska stenigt på botten så badskor hade varit bra.

Zaton beach
Bad i kroatien

Butiker och restauranger

Restauranger och butiker finns på flera ställen. Anläggningens centrum påminner om ett centrum i en mindre ort. Längs den centrala gatan ligger butiker och restauranger tätt, och det är lätt att glömma att man befinner sig på en camping.

restaurang zaton holiday club
Zaton Holiday Resort centrum

Vi åt middag på en restaurang som heter Osteria Tinel. Här blev det fisk i paket och en efterrätt med en pistagekaka. Väldigt gott och trevligt!

Middag på Zaton Holiday resort
Zaton efterrätt

Större eller mindre campingar?

I Kroatien finns många stora campingar med hög standard och stort utbud av aktiviteter, men det finns självklart också små campingar. Under vår senaste resa i regionen Zadar såg vi flera stora campingar samt någon riktigt liten, och vi började fundera lite över fördelar med det ena och det andra. Och om det kanske är olika vid olika tillfällen? Vilken typ av campingar (eller resorts) gillar du, och varför det?

natur på Zaton holiday resort
Natur på Zaton Holiday Resort
Kroatien
Alla våra bästa tips om Kroatien. Klicka på bilden!

Fakta om Zaton Holiday Resort

 • Adress: Zaton Holiday Resort, Dražnikova 76 t, HR – 23232 Nin
 • Öppettider: Mitten av april till början av oktober
 • Campingplatser: Mer än 1000 platser utrustade med el, vatten och avlopp, som kan bokas i förväg. Det finns också runt 100 platser med el men utan övrig service på platsen, som inte kan bokas i förväg. Det finns också glamping-tält att hyra, med safarikänsla.
 • Villavagnar och lägenheter: Det finns över 300 villavagnar i tre standarder (komfort, premium och superior). Alla är utrustade med luftkonditionering, mikrovågsugn och satellit-TV. Det finns över 400 4-stärniga lägenheter och runt 160 3-stjärniga lägenheter. Alla är utrustade med luftkonditionering.
 • Service: Flera restauranger, pizzeria, caféer, mataffär, bageri, klädbutiker, souvenirbutiker, smyckesbutiker, frisör, massage, internethörna, växlingskontor, bankomat, egen tidning, båtplatser, läkare, säkerhetsvakter, brandmän med mera.
 • Aktiviteter: Poolområde med runt 8 pooler, tennis, bågskytte, äventyrsgolf, bordtennis, tre minigolfbanor, hyrcyklar, fotbollsbanor, ridcenter, biljard, dart, vindsurfing, vattenskidor, bananbåt, jet-ski, mountainbiking, dykning med mera. Det finns ridskola, tennisskola, dykskola, vindsurfingskola och simskola. Dessutom anordnas tävlingar.
 • Underhållning: Folkmusik, kulturella evenemang, teater, dans, shower, karaoke, spel, tävlingar med mera.
 • För barn: Specifikt för barn och tonåringar arrangeras kid’s club och teen’s club samt dansskola, mini-körskola, olika spel och tävlingar.
 • Utflykter: Utflykter anordnas till flera nationalparker – Kornatiöarna, Krka nationalpark, Plitvicesjöarna och nationalparken Paklenica. Utflykter anordnas också till städerna Nin, Zadar, Trogir och Split samt till grottan Modric Cave, till Falcon Center och till Zrmanja River.
 • Husdjur: Husdjur är tillåtna. Extra avgift tas ut för hund och katt. (Om hunden väger över 7 kg måste man skicka en speciell förfrågan.)
 • Tillgänglighet: Det finns tre servicehus med badrum anpassade för personer med funktionsnedsättning.
 • Läs mer: Du hittar mer information på resortens webbsida

Prenumerera på vårt nyhetsbrev