Idag presenterar vi en gästartikel

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att bo på en camping mitt i de majestätiska Alperna under en skidsemester är en unik och annorlunda upplevelse. Att bädda in sig i en husvagn eller husbil på en camping i Alperna under vintertid ger en unik blandning av komfort och äventyr. Det är den perfekta mixen av den mysiga hem-på-hjul-känslan och det fantastiska alpina landskapet, något helt annorlunda än de traditionella boendena i Alperna.

Den största utgiften för en skidresa är alltid boendet, vilket gör att förlägga sitt boende till en camping i en egen husvagn eller husbil gör det till ett perfekt budgetalternativ för er skidsemester. Genom att spara pengar på boende kan ni förlänga semestern och njuta av fler dagar i skidbacken.

Campingmiljön bidrar också till känslan av kamratskap och äventyr. Du kommer sannolikt att hitta likasinnade vinterentusiaster som delar berättelser och upplevelser kring gemensamma lägereldar, vilket skapar en atmosfär av gemenskap och delad passion för friluftslivet.

Större rörlighet ger möjlighet att testa flera skidorter

Att bo i en husvagn eller husbil erbjuder också den praktiska fördelen med rörlighet. Du kan välja att parkera på campingar runt olika skidorter, utforska olika backar och terräng, samtidigt som du alltid återvänder till bekvämligheten av din bekanta plats i slutet av dagen.

Medan du njuter av bekvämligheten och charmen i ditt mobila boende, kom ihåg att utrusta den med allt du behöver för att hålla dig varm och mysig under de kyliga alpnätterna. I en husvagn kommer du att upptäcka den perfekta balansen mellan komfort och nedsänkning i Alpernas fantastiska naturliga skönhet, vilket gör ditt skidäventyr verkligen oförglömligt.

Rekommenderade campingar i Alperna nära skidorter

Det är inte alltid campingar ligger exakt mitt i skidorten, normalt sett får man acceptera att bo en liten körsträcka från skidbackarna. Det finns dock flera campingar som erbjuder transport till skidorten, eller har transportliftar får att på så sätt nå skidområdet. Här följer sju rekommenderade campingar med närhet till större skidorter i Alperna.

Bertahof Camping – nära Bad Gastein

I Österrike i närheten av den klassiska skidorten Bad Gastein hittar ni campingen Bertahof Camping. Denna camping ligger knappt tio minuter med bil från Bad Gastein. Om ni inte orkar laga mat efter en dag i backen så har denna camping även en omtyckt restaurang. Här finns också uppvärmt utrymme för att förvara er skidutrustning.

Hemsida, gästbetyg på Google: 4,7

Camping Seiser Alm – nära Alpe di Siusi

Camping Seiser Alm i italienska Alperna är en 4-stjärnig campingplats som ligger bara några minuter från skidorten Alpe di Siusi (Seiser Alm) som tillhör det stora skidområdet Dolomiti Superski. Det finns dessutom ett busstopp precis utanför området vilket gör att man enkelt kan hoppa på en buss för att komma direkt till skidliften. Ett annat stort plus med denna campingplats är att den ligger i ett ganska platt område och kan erbjuda 80 kilometer längdskidåkningsspår.

Hemsida, gästbetyg på Google: 4,5

Camping Ötztal Längenfeld – nära Sölden

Camping Ötztal Längenfeld är en mycket uppskattad 4-stjärnig camping som ligger cirka 15 minuters bilfärd från populära österrikiska skidorten Sölden. En stor fördel med denna camping är att de har gratis shuttle service, som dessutom går var tionde minut. Även här finns det gott om längdskidåkningsspår. Campingen har en egen restaurang, tillgång till bastu och ligger endast några hundra meter från Aqua Dome Spa Center, där man dessutom får 10% rabatt om man bor på campingen.

Hemsida, gästbetyg på Google: 4,7

Camping Vidor Family & Wellness Resort – nära Sellaronda

Tillbaka i Italien så hittar vi Camping Vidor Family & Wellness Resort som ligger i byn Pozza di Fassa som har direkt anslutning till skidområdet Sellaronda (som i sin tur är del av Dolomiti Superski). Detta är inte bara en camping, här finns även hotell, chalets och lägenheter samt restaurang, spa, gym och mycket annat.

Hemsida, gästbetyg på Google: 4,5

Aufenfeld-Erlebnis Resort Zillertal – nära Zillertal

Ytterligare en camping i Österrike är Aufenfeld-Erlebnis Resort Zillertal och detta är en 5-stjärnig camping, och det finns även lägenheter att hyra här. Bara tre kilometer från denna camping finns skidområdet Zillertal som inkluderar de populära skidorterna Mayrhofen och Zell am Ziller. Campingen erbjuder gratis buss till skidområdet. Det finns även tillgång till 125 kilometer längdskidåkningsspår härifrån.

Hemsida, gästbetyg på Google: 4,5

Camping St. Moritz – nära St. Moritz

Camping St. Moritz ligger, som namnet antyder, vid staden och skidorten St. Moritz. Denna skidort anses vara världens äldsta och är dessutom känd för sin lyx och flärd. Bara 600 meter från denna camping finns en kabinbana som tar er upp i skidbackarna. Det finns även buss som tar er till andra skidområden runt om staden.

Hemsida, gästbetyg på Google: 4,2

Camping Caravaneige Le Champ du Moulin – nära Les Deaux Alps

Vi avslutar vår lista i Frankrike och väljer ett något billigare alternativ. Camping Caravaneige Le Champ du Moulin är en 3-stjärnig camping som tillhör skidorten Les Deaux Alps, som av många anses vara en av Frankrikes bästa skidorter. Då denna camping ligger på andra sidan berget sett från Les Deaux Alps så tar det drygt 20 minuter med bil till själva byn, men bara några hundra meter från campingen finns kabinbanan Venosc som tar er upp på berget och ut i skidbackarna.

Hemsida, gästbetyg på Google: 4,3

Prenumerera på vårt nyhetsbrev