Meny Stäng

Chokladfestival i Kroatien – med chokladmassage i Opatija

Annons

Nu har vi upplevt en riktig chokladfestival i Kroatien, i den vackra kuststaden Opatija. Precis allt går i chokladens tecken, från workshops och konstevents till konserter med chokladtema (!) och aktiviteter för barn. Dessutom har vi fått uppleva chokladmassage i Opatija. Häng med på ett väldigt chokladigt inlägg från Opatija!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Årlig chokladfestival i Opatija

Chokladfestivalen i Opatija arrangeras i år för elfte året i rad, och utgörs av en tre dagar lång excess i choklad. Att man firar chokladen så hårt just här hänger ihop med den här stadens långa historia som turistort för det exklusiva folket.

Redan på 1800-talet reste de rika européerna hit för att promenera längs havet, vila upp sig på sanatorierna … och förstås för att frossa i exklusiva produkter, som till exempel choklad.

Idag finns många både små och lite större chokladproducenter i området, och alla är glada för att visa upp sina specialiteter under de här tre dagarna. Man kan kika in i butiken och caféet hos den största chokladproducenten, eller i den stora hallen på hotell Kvarner, där alla små producenter visar upp sig.

Chokladfontän
Chokladproduktion
Chokladproduktion hos den störste chokladproducenten i Opatija
Chokladglas
På samma ställe fick vi prova en liten hutt – när man druckit upp är det bara att äta upp glaset!

Choklad i många olika former

Under chokladfestivalen i Opatija hittar man verkligen choklad i alla former: små praliner, rejäla chokladkakor, choklad i flytande form, chokladmousse och choklad formad som olika figurer. Det finns choklad med nötter, choklad med frukt, vit choklad, mörk choklad, choklad med alkohol och praliner med alla sorters fyllningar.

Vi hittade också en stooor chokladkaka, tillverkad av det slovenska företag som faktiskt också gjort världens största chokladkaka. Den vi fick se här i Opatija var dock “bara” en tredjedel av världsrekordkakan i storlek.

Choklad i långa rader i Opatija i Kroatien
Choklad
Vad ska man välja?
Choklad i olika former
Vilken form på chokladbit föredrar du?
Choklad husbil
Detta måste ju vara husbilar!?
Chokladfigurer
Jag är inte helt säker på vad detta är för djur?
Choklad Opatija
Chokladen längst till vänster är designad som stolparna på strandpromenaden i Opatija
Världens största chokladkaka på chokladfestival i Opatija
“Jag lovar, jag ska bara äta EN chokladkaka…”
Fotboll i choklad
En fotboll i choklad kanske? En av alla grejor i choklad vi såg igår…

Chokladmassage i Opatija

Den här staden fullständigt badar i choklad just nu, och vi har bland annat hunnit med att testa på chokladmassage! Vår chokladmassage då? Jodå, det var en upplevelse! En avslappnande helkroppsmassage med olja med choklad i. Det var wellness-avdelningen på vårt hotell, Grand hotel 4 Opatijska, som ordnade. Riktigt bra! Och dessutom har de en superfin pool som jag, otroligt nog, hann simma i.

chokladmassage
Chokladmassage: Peter sa att vi luktade som Anton Berg och att han var orolig för att bli uppäten …

Chokladfestival i Kroatien

Med tanke på att det bara handlar om choklad, och om man också betänker att det inte bor mer än 14 000 människor i Opatija, får man säga att Chokladfestivalen har ett digert program. Förutom all choklad som visas upp arrangeras också utställningar, workshops, konst, aktiviteter för barn och konserter – allt i chokladens tecken. Och så kan man ju förstås prova på chokladmassage i Opatija

Vi besökte “Opatija Paradox – Chocolate & Wine”, där olika vinproducenter visade upp sina viner. Man fick helt enkelt betala för ett glas, och sedan var det fritt fram att gå runt och prova – självklart tillsammans med olika chokladpraliner.

Vi gick också på konserten “Pure Chocolate”. Vi hade verkligen inga förväntningar, men cellisten Mela Marie Spaemann var helt fantastisk. Vad hade konserten med choklad att göra då? Jo, vid ingången fick man en liten ask med åtta chokladpraliner – var och en specifikt kombinerad för att passa till en av de åtta låtarna.

Pure chocolate
Klassiskt blandat med modernt – en fantastisk konsert
Kroatien
Alla våra bästa tips om Kroatien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev