Meny Stäng

Resereportage – varför skriver vi som vi gör?

Annons

Vi skriver många resereportage och har kanske förändrat vårt skrivande lite med åren. Vi tänkte berätta varför vi skriver som vi gör och dela med oss av lite tankar kring det. Självklart vill vi gärna höra dina reflektioner!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Matiga resereportage

Du som följer vår blogg har kanske märkt att våra resereportage blir fylligare och fylligare, inte minst de som sammanfattar en hel destination, som till exempel vårt inlägg med tips på saker att göra i Budapest. För dig som följer vår blogg varje dag kanske de här inläggen ibland kan uppfattas som ”tunga”, så vi tänkte förklara hur vi tänker.

Så här bloggar vi under en resa

Vi försöker alltid blogga ”i realtid” (någorlunda i alla fall …) när vi är ute på resande fot. Jag (Helena) har alltid mest inspiration att skriva när upplevelserna är färska och det är också roligt att få kommentarer när vi är på plats. Ibland får vi tips restauranger och sevärdheter från er läsare, och sådant älskar vi!

Bloggande i farten – från vänners husbil

Fylligare blogginlägg efter hemkomst

När vi kommer hem från en resa brukar vi skriva alla sådana där ”fylliga” inlägg som vi inte hinner med att skriva medan vi reser, som till exempel ”7 restauranger i Budapest du inte vill missa”.

Ett sammanfattande inlägg om resmålet

Slutligen skriver jag ett sammanfattande inlägg om hela resmålet, som inlägget om saker att göra i Budapest. Här sammanfattar jag alla våra tips, och länkar till alla de olika blogginläggen från resmålet. För dig som följt hela resan blir det säkert lite upprepningar, men syftet med inlägget är att:

  • Ha alla våra tips om resmålet (t.ex. Budapest) samlade på ett och samma ställe
  • Kunna erbjuda en bra guide om resmålet, som kan hittas både via vår blogg och via Google
Resereportage

Varför så fylliga resereportage?

Vi skriver fylliga och matiga resereportage eftersom vi vill kunna erbjuda bra reseguider. Vi hoppas till exempel att du som läsare, när du ska resa till Hurghada, går in på vår sida för att leta upp vår guide till Hurghada. Men det finns också en annan anledning.

En stor andel av våra läsare är människor som googlar på något, och sedan hittar till något av våra reportage via Google. Vi vill gärna att många ska hitta till vår blogg, och då måste våra reportage hamna högt i Googles sökresultat. Och det finns bara ett sätt att hamna högt upp: att skriva långt, fylligt, matigt och informativt. Konkurrensen på Google blir också hårdare och hårdare, så det krävs mer och mer för att synas.

Att vi ibland skriver långa inlägg har däremot ingenting med sponsring att göra. (Detta passar jag på att skriva eftersom vi fått en fråga om det.) Det händer att våra inlägg är sponsrade, och då står det som vanligt överst i inlägget vem som är vår samarbetspartner. Ingen samarbetspartner har någonsin ställt krav på extra långa inlägg (och vi skulle inte heller acceptera krav på hur/vad vi skriver), så detta är inte på något sätt relaterat.

Vi blandar olika inlägg

Vi skriver det här inlägget bara för att vi vill att du som läsare ska förstå varför vi skriver som vi gör – ibland kortare och ibland väldigt långt och informativt. Vi bloggar ju varje dag, och kommer fortsätta att blanda våra matiga guider med kortare och mer personliga inlägg. Hoppas att vi även fortsättningsvis har dig med på ”tåget”!

Har du några frågor eller funderingar, så tveka inte att skriva en rad!

På snorklingsutflykt i Egypten i höstas

Översta fotot i inlägget: Tata i Ungern, fotograf Daniela från Discovering the Planet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev