Meny Stäng

Varmt i februari – tips på sköna resmål i februari

Annons

Var är det varmt i februari? Vi får ofta frågor om vart man ska åka om man söker skön sommarvärme mitt i kallaste februari. Det är inte helt lätt – särskilt inte om man inte vill resa för långt eller betala för mycket – men vi har gjort vårt bästa för att plocka fram bra tips.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Var är det varmt i februari?

Februari är kanske årets kallaste månad i vår del av världen, och man kan behöva resa en bit för att hitta värme. Hur långt man behöver åka beror förstås lite på hur mycket värme man vill ha. Här är tre tips för dig som vill ha riktig hetta, tre tips för dig som söker lagom skön värme och tre tips för dig som är nöjd med lite vårvärme.

Varmt i februari – riktig hetta

Vi börjar med att tipsa om tre resmål för dig som vill ha det riktigt varmt i februari. Dessa resmål är för dig som älskar när temperaturen kryper upp runt 30 grader på dagarna, och som älskar när det fortsätter att vara varmt hela natten. Här är tre förslag på resmål för dig som vill glida runt i sandaler hela semestern.

1. Zanzibar, Tanzania

Gillar du vaggande palmer och milsvida stränder? Då kan Zanzibar vara resmålet för dig. Den här vackra ön, som tillhör Tanzania, bjuder på strandliv, båtutflykter eller upplevelser i huvudstaden Stonetown. Den som vill kan kombinera med safari och andra aktiviteter på fastlandet.

 • Medeltemperatur dag: 33
 • Medeltemperatur natt: 22
 • Vattentemperatur: 29
Varmt i februari på Zanzibar

2. Sri Lanka

Sri Lanka är ett spännande land med stor variation. Här kan man uppleva stränder och surfing, men också tempel, asiatisk mat och safari bland vilda djur. Alla djur var kanske det vi gillade allra bäst – överallt ser man färggranna fåglar och lekfulla apor.

 • Medeltemperatur dag: 31
 • Medeltemperatur natt: 23
 • Vattentemperatur: 28
Varmt i februari i Sri Lanka

3. Filippinerna

Filippinerna består av över 7000 öar, så du kanske får du leta ett tag innan du hittar din favorit … Här hittar man långa vackra sandstränder, men också prunkande grön natur. Invånarna på Filippinerna pratar bra engelska och det är väldigt enkelt att resa runt.

 • Medeltemperatur dag: 29
 • Medeltemperatur natt: 23
 • Vattentemperatur: 27
Varmt i februari i Filippinerna

Varmt i februari – lätt värme

Här kommer tre resmål för dig som också vill ha det varmt i februari, men som nöjer dig med normal svensk sommarvärme. Du tycker att det är behagligt när temperaturerna ligger runt 20 grader eller kanske strax över, och det är inget problem för dig om det blir lite svalare på natten. Här är tre tips för dig!

1. Egypten

Vi besökte Egypten två gånger förra året, dels i Sharm el Sheikh och del i Hurghada, och blev riktigt förtjusta. Egypten är ett prisvärt resmål som bjuder på helt fantastisk snorkling i det kristallklara Röda havet. Om man gillar historia finns det ju dessutom hur mycket som helst av den varan.

 • Medeltemperatur dag: 22
 • Medeltemperatur natt: 11
 • Vattentemperatur: 21
Varmt i Fabruari i Egypten

2. Marocko

Marocko är ett spännande land, där man kan uppleva allt från myllret bland soukerna i Marrakech till exotiska ökenturer i Sahara med kamel eller fyrhjuling. Om du hellre vill slappa vid en pool kan du välja ett av alla strandhotell i Agadir.

 • Medeltemperatur dag: 20
 • Medeltemperatur natt: 9
 • Vattentemperatur: 17
Marknad Agadir

3. Kanarieöarna

Kanarieöarna är en favorit för svenskar på vintern, och det är kanske inte så konstigt. Vi har varit på Gran Canaria och på Teneriffa, men det finns ju också fler spännande öar. Vi har till exempel hört att det ska vara fint på La Gomera.

 • Medeltemperatur dag: 20
 • Medeltemperatur natt: 13
 • Vattentemperatur: 19
Kanarieöarna

Varmt i februari – vårvärme

Till sist bjuder vi på några tips på resmål för dig som blir glad bara av en föraning av vår och sommar. Du måste inte nödvändigt ha en sol- och badsemester, men du tycker att det är skönt om du får uppleva temperaturer på upp över 15 grader under dagtid.

1. Malta

Vi har varit tre gånger på Malta, och det är en medelhavsö vi verkligen gillar. I huvudstaden Valletta finns gott om sevärdheter och om man vill kan man besöka den vackra ön Gozo. På Malta kan du också få härliga naturupplevelser i form av vandring eller cykling.

 • Medeltemperatur dag: 15
 • Medeltemperatur natt: 9
 • Vattentemperatur: 15

2. Algarvekusten i Portugal

Vintern 2015 spenderade vi flera veckor vid Algarvekusten i södra Portugal, och det var riktigt härligt. Några timmar på eftermiddagarna kunde man till och med sola. Här finns fina orter att upptäcka som Albufeira, Lagos och Tavira.

 • Medeltemperatur dag: 16
 • Medeltemperatur natt: 9
 • Vattentemperatur: 15
Varmt i februari vid Algarvekusten

3. Södra Spanien

Varför inte ta en tur till södra Spanien för lite ljumma vindar och några glimtar av den där efterlängtade solen? Längs kusten finns massor av orter och byar, med strandpromenader och restauranger, där prisläget för övrigt brukar vara riktigt bra.

 • Medeltemperatur dag: 16
 • Medeltemperatur natt: 7
 • Vattentemperatur: 15
Torre del mar

Har du kanske några fler bra tips för den som vill ha varmt i februari? Dela gärna med dig av dina bästa tips på resmål i februari!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev