Meny Stäng

Saker man tappar i sjön när man bor i husbåt

När man bor i husbåt tappar man ibland saker i sjön. Eller så blåser sakerna överbord den där sekunden man tittar bort. Vi försöker verkligen undvika att det ska hända. Men ibland händer det ändå, och igår var en sådan dag.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Så undviker vi att saker blåser bort

När man bor i husbåt kan man inte bara ställa eller lägga saker på uteplatsen hur som helst. Allting som står på däck är ordentlig tungt eller ordentligt förankrat. Vi köpte det tyngsta stenbord som gick att få tag på, och stolarna spännar vi på vinterhalvåret fast runt bordet. Grillen är fastspänd i relingen, liksom våra cyklar som vi har fastlåsta i densamma med rejäla lås. Allt för att ingenting ska kunna blåsa ner i vattnet när det stormar!

Husbåten

Så undviker vi att tappa saker i sjön

En annan risk är förstås att man helt enkelt är oförsiktig och tappar något. Vi försöker vara lite extra försiktiga när vi går över landgången och undviker att ”fippla” med nycklar och telefoner. När det gäller nycklarna har vi för övrigt en extra liten säkerhetsåtgärd.

Vi köpte för längesedan nyckelringar som ska veckla ut sig, som en liten flytväst, vid kontakt med vatten. Vi har aldrig behövt testa om de fungerar, men förhoppningsvis flyter våra nycklar om vi tappar dem i sjön.

Nycklar

Saker som vi (ändå) har tappat i sjön

Om vi ändå har tappat något i sjön? Jodå, det har vi. När vi målade använde vi ibland en stegbock. Den stod exakt där du ser den på bilden när en vind en dag fick tag i den. Trots att vi såg det hända så fanns det inte en chans att hinna fram. Stegen försvann ner mellan bryggan och båten, och sedan hade vi ingen stegbock längre. Sedan tappade vi ju i en sak igår också. Jag återkommer till det.

Måla husbåt

Detta har våra grannar tappat i sjön

Jag har ingen riktigt koll på vad våra grannar har tappat i sjön, men förmodligen är botten full av skatter. Vi vet i alla fall att några cyklar och någon ring har försvunnit. Ibland händer det att någon granne berättar i vår Facebook-grupp att de tillkallat dykare för att hämta upp någon viktig pryl. Och så undrar de om någon annan vill passa på och leta efter något på samma gång …

Igår var det dags igen

Igår var det då dags igen. Peter skulle fixa en grej och lämnade skruvdragaren på landgången i två minuter medan han skulle hämta något inne i båten. Vad hände? Det blåser ju en hel del till och från just nu. Plötsligt tog en häftig vind tag i dörren och slängde skruvdragaren över bord. Så nu har vi bara en låda till en skruvdragare, men ingen skruvdragare. Lite snopet …

Verktyg

Kan man inte hämta upp grejorna?

Kan man inte hämta upp grejorna?, kanske någon undrar. Faktum är att det inte är så lätt, inte ens på sommaren. En del säger att det är runt 8 meter djupt på insidan av marinan och runt 12 meter på utsidan. Vattnet är mörkt och längs bryggorna hänger ledningar och rör kors och tvärs. Så när saker sjunker, då sjunker de …

Marinan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev