Meny Stäng

Att resa till Zanzibar

Annons

Vi trodde aldrig att vi skulle hamna där, på Zanzibar. Det lät lite för mycket som en dröm. Kanske lite för mycket som en dyr dröm. Men sedan hände det som hände …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Oroligheter i Kenya

Vi bokade billiga flygbiljetter till Nairobi och packade varsin ryggsäck. Året var 2007 och det var juletid. Människor var uppklädda i sina vackraste kläder och önskade oss ”Merry Christmas”. Men valet, som strax inleddes, eskalerade i grymma våldsamheter (en annan historia) och vi lyckades ta oss med taxi till Tanzania.

Vi gick över gränsen till fots, utan att ens ha en guidebok  … Så startade en dramatisk resa, genom ett i vanliga fall vackert och fredligt Kenya. Vi, som aldrig planerat att åka till Tanzania, hamnade just där. Vi startade resan till Tanga, innan vi bestämde oss för att resa till Zanzibar.

Tanga
Vår första kväll i Tanzania – på ett pensionat i Tanga

Med buss och båt till Zanzibar

Vi tog buss till Dar es Salaam och därefter båt ut till Zanzibar. Vilken dröm! Här fanns de paradisstränder vi annars mestadels sett på bild. Här fanns palmerna, det turkosblå vattnet och de stilla båtturerna.

Vackra Zanzibar!
Vackra Zanzibar!
Tanzania, Zanzibar
Var tog havet vägen
Tanzania, Zanzibar
Aha, det är ebb!
Tanzania, Zanzibar
Ordningen återställd

Sol, bad och vattensporter

Till Zanzibar reser man kanske framför allt för att sola och bada, men stränderna passar också utmärkt för olika vattensporter, som kite-surfing. Man kan fiska, dyka och göra utflykter till olika öar. Vi gjorde bland annat en tur till en ö där det fanns massor av jättesköldpaddor.

Bungalows inte så långt från stonetown
Tanzania, Zanzibar
Egen bungalow längst ut vid havet! Vilken lyx!!!
Tanzania, Zanzibar
Helena trivs vääääldigt mycket!
Jättesköldpaddor
Peter tillsammans med herr (eller fru?) sköldpadda

Stonetown

Det finns också guidade turer bland kryddodlingarna, och så kan man förstås besöka Stonetown, den lilla stenstaden där bland annat Freddy Mercury växte upp. Även om de vackraste stränderna inte ligger intill stan, hittade vi ett mysigt hotell, bestående av små hus på väg ut i vattnet.

Stonetown
På väg till båten i Stonetown

Att resa till Zanzibar

Vi kan varmt rekommendera Zanzibar, och om man kan tänka sig att resa lite enkelt och boka utflykter på plats måste det inte bli så vansinnigt dyrt. Man kan boka flygbiljetter direkt till Zanzibar, eller flyga till Dar es Salaam, och därifrån ta båten ut till ön.

Solnedgång i Afrika
Solnedgång i Afrika

Prenumerera på vårt nyhetsbrev