Meny Stäng

Följ vår resa i Tunisien – detta ska vi göra

När du läser detta är vi redan på plats i Tunisien. Resan är en pressresa arrangerad av Tunisiens turistbyrå och vi ska utforska städer, arkeologiska sevärdheter, golf, vin och allt möjligt annat!

Tunisien – ett land som vi väntat på att få besöka

Tunisien är ett land som vi väntat länge på att besöka. Tunisiens turistbyrå brukar vara med på mässor, och vi har under många år hört presentationer om fantastiska historiska sevärdheter, tunisiskt vin och alla möjliga andra spännande saker. Under flera år blev vi mer och mer nyfikna och 2020 var året då vi kom överens om en pressresa tillsammans med Tunisiens turistbyrå.

Allt var planerat in i minsta detalj, jag (Helena) hade tagit semester och vi hade packat resväskorna. En dag innan avresa blev vi tvungna att ställa in hela resan på grund av pandemin … Nu blir resan äntligen av, och det känns fantastiskt!

Vad står på programmet?

Här kan du se några av de platser och aktiviteter som står på programmet, ackompagnerat av några bilder från bildsajten Pixabay. Av erfarenhet vet vi i och för sig att program på den här typen av resor har en tendens att ändra sig, men det ger i alla fall lite idéer om vad vi kanske kommer se och göra …

Staden Tunis och dess medina

Vi kommer börja med att besöka huvudstaden Tunis och dess medina, det vill säga den gamla stadsdelen. Här kommer vi också upptäcka arkeologiska sevärdheter såsom Karthago.

Golf och vin

Två saker som är stora i Tunisien, vad vi har förstått, är golf och vin. Vi är i och för sig inga golfare (Peter brukar säga att han är rädd att ”fastna”, att det skulle vara för roligt och ta för mycket tid), men vi har lärt oss att uppskatta att golfställen ofta ligger makalöst vackert, både utomlands och i Sverige. Och vin? Jo, det gillar vi!

Tozeur

Vi ska besöka en stad som heter Tozeur, och här ska vi kolla in ett ställe där man spelat in Star Wars (Stjärnornas krig). Vi älskar Star Wars, och håller just nu på att se om alla filmer från början, så jag lovar att vi är taggade …!

Douz och Matmata

Vi ska också besöka staden Douz och Matmata, där det tydligen finns intressanta grottor. Här i närheten ska också finnas fantastiskt landskap.

Ö med synagoga

Mot slutet av resan ska vi besöka en ö på ostkusten, med en synagoga och ett museum. Verkar som ett spännande ställe!

Vill du följa resan?

Vi ska försöka uppdatera här på bloggen under resan, men som vanligt under pressresor är det svårt att hinna. Vi har en del förskrivna inlägg som vi kommer presentera under resan, och en del rapporter får vänta tills vi kommer hem.

Om du vill ha ännu mer ”här och nu”-uppdateringar är du välkommen att följa på Instagram. Där varvar vi bilder med stories (händelser) och reels (filmrullar). Och obs! Även om ”introtexten” står på engelska så skriver vi alltid på svenska först!

Och du, har du varit i Tunisien? Berätta gärna om dina erfarenheter!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev