Meny Stäng

Hälsningar från härliga Tunisien

Annons

Här kommer en hälsning från härliga Tunisien! Vi har hunnit spendera några dagar i detta spännande land, där vi bland annat upplevt Tunis myllrande marknadsgränder, Unesco världsarv, tunisiskt vin och ett härligt klimat. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

En veckas “mellanlandning” hemma

Det blev bara en veckas “mellanlandning” hemma i Sverige, mellan resan till Turkiet och resan till Tunisien. Lite kort kan tyckas, men nu har vi ångan uppe. roligt att uppleva lite mer exotiska resmål igen!

Under veckan hemma i husbåten hann vi bland annat med att börja starta upp ett nytt koncept med gästskribenter på vår sajt. Det blev också ett besök hos frisören, och Peter passade på att göra slingor. snygg i den där lilla hättan haha, tycker du inte …?

På plats i Tunisien

Nu är vi på plats i Tunisien, som vi besöker under en pressresa arrangerad av Tunisiens turistbyrå. Här har vi bland annat upplevt huvudstaden Tunis med dess myllrande marknadsgator i Medinan, den gamla stadsdelen. Det är intressant att kika runt bland prylar och hantverk, men kanske minst lika spännande att bara insupa folklivet och atmosfären!

Vi har också besökt en plats med välbevarade lämningar från det forntida Kartago. Fascinerande! Idag är platsen ett av Tunisiens världsarv på Unescos prestigefyllda världsarvslista.

Dessutom har vi besökt Sidi Bou Said, en fantastiskt charmig och vacker blåvit liten stad vid Medelhavet, fylld av caféer, konstgallerier, boutiqehotell och – inte minst – fantastiskt vackra målade dörrar. Vi fotade ett gäng, så det kommer bilder framöver!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka är förstås att vi fått chansen att resa till och upptäcka Tunisien. Att resa runt och uppleva nya platser är det absolut bästa vi vet. Det är förvisso ett högt tempo på pressresor (inga sovmorgnar här inte!), men det tar vi gärna. Happy Friday!

Hur har din vecka sett ut? Är du hemma eller på resande fot? Vad kan du lyfta fram från veckan som positivt (stort som smått)?

Peter i Sidi Bou Said

Veckan som kommer

Vi fortsätter vår rundresa i Tunisien. Så småningom kommer vi berätta om allt, men om du är nyfiken redan nu kan du följa oss på Instagram – du hittar oss på @freedomtravelnews – där vi kontinuerligt laddar upp foton och stories (händelser).

På besök i Tunisiens huvudstad Tunis

Missade du förra Happy Friday? Läs Härliga minnen från Turkiet och redan ny resa på G

Prenumerera på vårt nyhetsbrev