Meny Stäng

Husbils- och reseåret 2022 – dessa resor gjorde vi

Annons

Vi närmar oss slutet på året, och då är det alltid lite intressant att se tillbaka på husbilslivet och resorna. Hur blev 2022 egentligen? Vart reste vi och vad tyckte vi?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Resor förr och nu …

Vi har gjort någon slags sammanfattning i slutet av nästan varje år, och det är lite intressant att också blicka tillbaka på tidigare återblickar. Jag inser att vi de flesta år rest väldigt mycket i Europa, och ibland har vi även gjort avstickare till Afrika eller Asien.

Under pandemin ”tvingades” vi att bli bättre på att upptäcka Sverige, vilket blev en väldigt positiv upplevelse. Både förra året, reseåret 2021 och i år, har vi blandat svenska resmål med utländska. I år har vi rest mycket, vilket vi kan göra i och med att vi har husbil och ett digitalt jobb.

Januari – Stockholm

Vi inledde 2022 med att hänga i vår hemstad Stockholm. Här passade vi bland annat på att besöka några trevliga museer, såsom Historiska museet, Prins Eugens Waldemarsudde och Thielska galleriet, varifrån vi tog en mysig båttur tillbaka in till stan. Man behöver inte alltid åka så långt för att det ska vara trevligt!

Med båt från Thielska Galleriet in mot centrala Stockholm

Februari – Danmark

I februari var det dags för en tur till vårt grannland Danmark. Vi åkte dit för att besöka rese- och campingmässan Ferie for alle, och när vi ändå var där passade vi på att utforska den danska staden Herning. En riktigt bra mässa måste vi säga!

Se och göra i Herning
Vid Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i danska Herning

Mars – Husbil Sthlm 2022

Under mars månad handlade mycket för oss om mässan Husbil Sthlm 2022, som arrangerades på Kistamässan i Stockholm. Vi var engagerade med stor monter, produkter och föreläsningar. Kul! Dessutom hemestrade vi lite genom att bo på Scandic Kista Tower.

April – Husbilsresa i Sverige, på väg mot Europa

I april gav vi oss äntligen av på vår efterlängtade långa husbilsresa. Vi hade dock inte bråttom från Sverige, utan inledde med att upptäcka platser som husbilsvänliga Mariestad, fina Brandstorps hembygdsgård och fiskecampen First Camp Hökensås – Tidaholm. Japp, nog fick vi napp alltid!

Maj – Tyskland och Kroatien

Nästan hela maj spenderade vi i Tyskland med husbilen. Vi hängde bland annat länge i coola Hamburg, fina Bremen och charmiga Celle. Vi bekantade oss också med Magdeburg innan det var dags att flyga ner till Kroatien , där vi var nominerade till Golden Pen Media Awards 2022. I Kroatien gjorde vi också ett spännande besökt i den kulturellt intressanta lilla orten Sinj.

Golden Pen Media Awards 2022
De nominerade på Golden Pen Media Awards (vi står långt bak, en bit till vänster om mitten)

Juni – Tyskland och Tjeckien

Efter besöket i Kroatien flög vi tillbaka till Tyskland, där vi följde den mysiga Korsvirkesvägen med husbilen. Här besökte vi bland annat fantastiskt fina platser som Quedlinburg, Wernigerode och Miltenberg. Dessutom hann vi med att utforska Baden-Baden innan vi rullade in i Tjeckien.

I Tjeckien blev det bland annat ett besök på toppen av Tjeckiens högsta berg, vandring runt i bergsområdet Prachovské Skály och kanotpaddling i Malá Skála. Härligt att upptäcka den norra delen av Tjeckien!

Sněžka - Tjeckiens högsta berg
På toppen av Tjeckiens högsta berg

Juli – Tjeckien, Tyskland och Malmö

I juli fortsatte resan i härliga Tjeckien. Vi besökte många fantastiska platser i den norra delen av landet, såsom ”djävulsborgen” Houska, det spektakulära Devil Heads och drömska Tísa, som fungerat som inspelningsplats för filmen Narnia.

WIFI.se

Tillbaka i Tyskland upptäckte vi bland annat magiska Bastei i Saxiska Schweiz, den vackra staden Dresden, designstaden Dessau och den häftiga båtlyften i Niederfinow. I slutet av månaden kom vi tillbaka till Sverige, där vi stannade till i Malmö. Vilken resemånad!

Bron Bastei i Saxiska Schweiz
På plats i magiska Bastei i Tyskland

Augusti – Bohuslän

I augusti rullade vi norrut från Malmö för att upptäcka Bohuslän. Vi hängde en hel del på de stora öarna Tjörn och Orust, varifrån vi gjorde en del båtutflykter till mindre öar runt om. Dessutom upptäckte vi härliga platser som Lysekil, Smögen och Hunnebostrand. En månad med klippor, friska vindar och skaldjur!

September – Elmia-mässan och mera Bohuslän

I september var det dags för Elmia Husvagn Husbil 2022, där vi ställde ut, föreläste och dessutom gjorde reportage om husbilar och husvagnar. Intensivt, men roligt!

Efter mässan återvände vi ganska snart till Bohuslän, där vi bland annat utforskade Uddevalla rejält och besökte platser som Fjällbacka och hällristningarna i Tanum.

Oktober – Bohuslän, Seniormässan och utflykter runt Stockholm

I oktober avslutade vi vårt Bohusläns-äventyr, med att bland annat besöka Strömstad och de nästan exotiska Kosteröarna.

Därefter skyndade vi tillbaka till Stockholm för att vara med på Seniormässan, där vi ställde ut och föreläste. Avslutningsvis hann vi med två utflykter med husbilen innan det var dags att vinterförvara den – Kvarngården i Knivsta och Siggesta Gård i Värmdö.

November – Cypern

I november var det dags för ett besök på härliga Cypern! Vi upptäckte bland annat historiskt intressanta Pafos och upplevde Cyperns landsbygd. Dessutom passade vi på att snorkla i undervattensmuseet MUSAN i Ayia Napa. Fantastiskt härligt att komma iväg till solen under den här mörka årstiden!

December – Stockholm och Kroatien

Vi har inlett december i ett vintervitt Stockholm, men vi hinner faktiskt med ännu en resa i år. Det har nämligen precis blivit klart att vi ska ner en liten sväng till Kroatien. Vi berättar snart mer!

Hur såg ditt husbils- eller reseår ut 2022?

Hur såg ditt husbils- eller reseår ut 2022? Gjorde du någon eller några fina resor som du kommer minnas extra länge?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev