Annons

Idag presenterar vi en gästartikel

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Du kan börja drömma om en semesterresa med familjen eller en weekendresa med kompisarna när covid-19-vaccinationerna blir mer allmänt tillgängliga och folk blir mer vana vid att resa.

Lån för semestrar kan användas för att betala allt från logi och måltider till resekostnader eftersom du kan jämföra lån. Verkligheten för dessa lån är dock mer deprimerande. Semesterlån har inte bara potential för höga räntor och avgifter, utan de har också ett långsiktigt behov av månadsbetalningar.

Hur fungerar semesterlån?

Ett privatlån för resor kallas för semesterlån. Du kan utnyttja vinsten från de flesta privatlån för att betala reserelaterade utgifter, inklusive logi, hyrbilar och andra transportkostnader, även om långivaren inte specifikt marknadsför lånet som ett semesterlån.

Eftersom semesterlån ofta är utan säkerhet behöver du inte ställa någon säkerhet. Detta innebär att jämfört med alternativ som kreditkort med 0 % kan räntorna vara högre och villkoren mindre förmånliga.

Hur fungerar reselån?

Även om långivaren inte erbjuder lån specifikt för semestrar fungerar de flesta semesterlån på samma sätt som andra privatlån. Beroende på långivaren kan lånebeloppen variera mellan 1 000 och 100 000 dollar. Långivarna kan erbjuda kortare eller längre återbetalningstider, även om löptiderna vanligtvis varierar mellan två och sju år.

I likhet med avgifterna varierar räntesatserna per långivare men bestäms i allmänhet av din kreditvärdighet, dina inkomster och andra faktorer. Räntorna varierar vanligtvis mellan 5 % och 36 %, där de lägsta räntorna går till de sökande med bäst kreditvärdighet.

Därför kan räntorna på semesterlån vara högre än räntorna på lån med säkerhet, även om de är lägre än räntorna på kreditkort.

Vem bör överväga ett semesterlån?

Resekostnader kan finansieras och betalas med hjälp av semesterlån. Men att göra det innebär att man måste betala ränta under hela lånets löptid, vilket höjer den totala kostnaden för resan. Om du inte betalar för ett semesterlån kan det sänka din kreditvärdighet och göra det svårare för dig att få ett lån i framtiden.

På grund av dessa faktorer är det ofta inte värt att skuldsätta sig för att finansiera en semester. Men om du måste resa på grund av arbete eller en nödsituation och behöver pengar för att betala flygbiljetter, logi eller andra kostnader kan ett lån vara ditt enda val. När vissa människor erbjuds chansen att åka på semester anser vissa människor också att ett semesterlån är värt att ta.

Låntagare kan använda personliga lån för att få pengar när de behöver dem och sedan sprida ut de fasta betalningarna över tiden. Detta innebär att du inte behöver betala dina semesterkostnader i förväg, men att du måste betala ränta på alla lån du tar.

Kreditkortsanvändare betalar vanligtvis 15 % för pågående konton och 18 % för nya erbjudanden. Du kanske kan låna pengar med ett semesterlån till en lägre ränta beroende på din kreditvärdighet och andra variabler.

Lånesaldot plus ränta måste återbetalas av låntagarna. Detta höjer priset för en semester jämfört med vad det skulle vara med kontant betalning. Till exempel skulle ett semesterlån på 10 000 dollar med en ränta på 12 % och en period på 36 månader resultera i räntebetalningar på totalt 1 957,15 dollar för låntagaren.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev