Meny Stäng

Scandic Victoria Tower – bo i ett torn i Kista

Annons

Scandic Victoria Tower är ett hotell som ligger strax intill Kistamässan i Stockholm. Trots att vi bor relativt nära så tog vi in här under husbilsmässan ”Frihet på hjul”. Här kommer vår hotellrecension!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Scandic Victoria Hotel

Scandic Victoria Tower är ett 4-stjärnigt hotell med 34 våningar och 299 rum. Dessutom finns restaurang, skybar och konferensverksamhet. Hotellet har ett perfekt läge för att besöka Kistamässan och ett minst sagt spektakulärt utseende.

Scandic Victoria Tower i Kista

Bakom den speciella byggnaden, som är helt klädd i glas, står arkitektbyrån Wingårdhs. Invändigt möter en öppen planlösning med designmöbler och olika utrymmen där man kan mingla och umgås. Från de övre våningsplanen, där man bland annat hittar skybar (våning 33) samt gym och bastu (våning 22), har man en milsvid utsikt.

Scandic Victoria Tower i Kista
Lobbyn på Scandic Victoria Tower, foto: Åke E:son Lindman

Hotell vid Kistamässan

Man kan förstås bo på Scandic Victoria Tower av flera olika anledningar, men bland annat passar det bra när man ska besöka Kistamässan, som ligger precis intill. Vi besökte mässan ”Husbil Sthlm 2022 – Frihet på hjul”.

Husbil Sthlm 2022

Rummen på Scandic Victoria Tower

Vi valde ett standardrum, eftersom det räckte gott för oss. Rummet var trevligt, sängarna bekväma och badrummet utmärkt. Vi tyckte att det var lite kyligt när vi skulle sova, men vi tog oss aldrig tid att be om hjälp med termostaten (mycket att tänka på i samband med mässan!), så vi kan inte säga om det kanske hade kunnat åtgärdas.

Scandic Victoria Tower i Kista

Utsikten från 14:e våningen var bra och jag (Helena), som är höjdrädd, var glad att glasfönstren inte gick ända ner till golvet …

Scandic Victoria Tower i Kista

Frukosten på Scandic Victoria Tower

Frukosten serverades i restaurangen på lobbyplan och smakade utmärkt. Här hittade vi allt från äggröra och bacon till pastej, goda ostar, färsk frukt, croissanter och yoghurt med granola.

Scandic Victoria Tower i Kista - frukost

Middagar på Scandic Victoria Tower

Den första kvällen hade jag (Helena) ont i huvudet, så då valde jag att köpa en macka vid receptionen (smidigt att man kunde göra det!) och äta den i sängen, medan Peter och hans bror Micke tog en pizza i Skybaren. De andra två kvällarna åt vi i restaurangen. Första kvällen blev det en hamburgare, som smakade utmärkt.

Scandic Victoria Tower i Kista - middag

Nästa kväll valde vi ”dagens”, som var en köttbit med pommes frites. Även detta smakade bra. Vi måste också säga att serveringspersonalen var snabb och trevlig.

Middag på hotell

Skybar

Skybaren då? Jo, även jag (Helena) var här uppe eftersom vi hade ett avslappnat möte med några samarbetspartners här. Men det var så mycket att tänka på just då, så jag glömde att fota. Bilden här nedanför är en av hotellets pressbilder. Naturligtvis fantastisk utsikt härifrån!

Scandic Victoria Tower i Kista - skybar
Skybaren på Scandic Victoria Tower, pressbild

Mer att se och göra i närheten

Strax intill Scandic Victoria Tower ligger Kistamässan, där många olika mässor hålls. På gångavstånd ligger också Kista Galleria. Dessutom ligger den enorma gallerian Mall of Scandinavia bara fem minuter bort med pendeltåg.

Det finns en hel del att se och göra i de näraliggande kommunerna Solna och Sundbyberg. Om du vill upptäcka Stockholm är det bara 15 minuter att resa med pendeltåg eller bil.

Mall of Scandinavia
Mall of Scandinavia i Solna

Fakta om Scandic Victoria Tower

 • Adress: Arne Beurlings Torg 3, Kista
 • Kommun: Stockholm
 • Län: Stockholms län
 • Landskap: Uppland
 • Läs mer: Du hittar mer information på hotellets webbplats.

Boende och service

 • Rum: Standard, Superior, Presidential Suite och Standard Family Four.
 • Matservering: A la carte restaurang, Lobbybar samt Skybar. Vid receptionen finns också en kyldisk där man kan köpa smörgåsar.
 • Träning: Gym finns. Man kan också boka gåstavar eller cykel i receptionen. Bastu finns också.
 • Parkering: Hotellet har ingen egen parkering, men två parkeringar ligger i närheten. Den närmsta kostar 150 kr/dygn och den andra (Ljungvägen 3C i Sollentuna) kostar 60-80 kr/dygn.
 • Tillgänglighet: Hotellet uppger att det är tillgängligt för alla oavsett nedsättning, såsom syn, hörsel, allergi eller användande av rullstol.
 • Erbjudanden: Medlemskap i Scandic Friends för bättre priser, fri ombokning, presentkort, webbrabatt, rabatt för personer över 65 år samt medlemskap i Scandic Sports för boende för laget.
 • Konferens och möten: 16 konferensrum på lobbyplanet, samt på våning 33. Dessutom finns öppna miljöer för mingel.

Hitta till Scandic Victoria Tower

 • Bil: Med bil tar det cirka 20 minuter att köra från centrala Stockholm. Från Arlanda tar det cirka 25 minuter.
 • Pendeltåg: Pendeltåg från centrala Stockholm till Helenelund tar drygt tio minuter. Från Arlanda tar tåget cirka 25 minuter. Det tar sedan cirka sju minuter att gå från Helenelund till hotellet.
 • Tunnelbana: Tunnelbana från T-centralen till Kista tar 17 minuter. Att gå från Kista centrum till hotellet tar cirka 15 minuter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev