Meny Stäng

Ett dygn på Bongska Huset och storasyster Hotell Mossbylund

Gästskribent: Pernilla

Bongska Huset i Abbekås är finfint placerat i Abbekås hamn i Skåne, nära strand och badbrygga (badbrygga som skulle sättas upp på morgonen när vi var där). 

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela
Bongska huset

Bongska är ett hotell med sju hotellrum, alla rum har utsikt över hamnen och havet. Temat går som en röd tråd i inredningen, både som sjömän på tavlor, rep, knopar eller stora fiskar hängande i taket. 

Picknickpaket

Vårt hotellpaket heter Picknickpaketet, vilket innebär att när vi checkat in gick vi till caféet och fick en ryggsäck packad med bulle, fika, frukt, kaffe, vatten, filt och karta över bygden med tips på promenadsrundor. 

Vi gick mestadels vid havet men även en del in på bygden. 

Vi hade en skön vårdag och kunde till och med ligga ner på filten i solen en stund och känna värmen på nosen. 

Krogen

Bongska Huset erbjuder många rätter från havet och  vissa kvällar har de även pubquiz och pizzakvällar. Vi är där mitt i veckan och är förvånade och positivt överraskade över att det är så många ätande gäster på krogen.

I vårt picknickpaket ingår det en två-rätters. Jag väljer deras ”fiskgratäng”, den ser modern ut och smakar gott. Till efterrätt väljer vi olika och delar lika och vi är rörande överens om att både creme catalanya och vaniljparfaiten var väldigt goda. 

Frukosten hade jag höga förväntningar på då vi ätit den några gånger på Mossbylund. Jag tycker att den levde upp till de höga förväntningarna. Både hur det såg ut, smakerna och utbudet. Frukost äter vi gärna här igen. 

Bongska huset frukost

Hotell Mossbylund

Efter att vi checkat ut begav vi oss någon km bort till Hotell Mossbylund för att besöka deras härliga spa. Mossbylund, som vi besökt tidigare är storasyster till Bongska Huset. Spa-delen är både inne- och utomhus.

Inomhus finns det bastu, pool och ett relaxrum att vila i och utomhus finns det solstolar, jacuzzi, två varma pooler. En del av utomhusdelen av spat är nyrenoverad och nu finns här även ett kallbad, vilket vi svalkade oss i flera gånger. 

Hotellet har plats för 120 övernattande gäster och både hotell och spa har vuxit under åren som jag besökt dem. Hotell Mossbylund lyckas ändå behålla ett lugn och en mysig känsla när man är där. Många gäster är återkommande då de, precis som vigillar den familjära känslan. 

/Pernilla Ekholm

Magdalena Hjortzberg och Pernilla Ekholm

Följ Magdalena och Pernilla här:

Sverige

Magdalena och Pernilla

Magdalena och Pernilla driver Travelsis.se och bor i södra Skåne. Båda är socionomer, vars största fritidsintresse är resor med familjen, men tycker också om att göra saker och att resa med vänner och föräldrar. Det de gör som förgyller deras liv vill de gärna dela med sig av för att inspirera andra.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev